Please enable JS

Pep Soler: «Déu vol i realitza el creixement de les persones per mitjà de la seva llibertat»

El consiliari de l’ACO va morir sobtadament el 4 de gener

gener 10/Joan Andreu Parra/

Pep Soler i Llopart, en Pep, va morir d’un atac de cor a la seva rectoria de Sant Andreu de Palomar el 4 de gener passat a 69 anys. En Pep Soler era consiliari de quatre grups de l’ACO i també era consiliari de la Zona Nord de Barcelona: «Ha estat un cop inesperat per tots i totes. Només queda la confiança en Déu AMOR. Us convido, units i unides, a fer pregària alliberadora amb el Crist Mort i Ressuscitat!!!», deia el consiliari general Pepe Baena en un missatge als consiliaris de l’ACO i recordava aquesta cita de la 1a Carta als cristians de Tessalònica 4,13-14: «Germans, volem que sapigueu què serà dels qui han mort, perquè no us entristiu com fan els altres, els qui no tenen esperança. Tal com creiem que Jesús morí i ressuscità, també creiem que Déu s'endurà amb Jesús els qui han mort en ell.»

Les exèquies van fer-se el dimarts 7 de gener a la tarda a la parròquia Sant Andreu d’on era rector i també Arxiprest de Sant Andreu. A la cerimònia, que va omplir el temple de persones que van voler dir el darrer adéu, es van poder constatar les diferents opcions i compromisos d’en Pep i també es va llegir el testimoni del grup d’ACO Sagrera 1 del qual era consiliari. Podeu consultar a l’enllaç aquest testimoni.

La militant Mercè Solé, també ha publicat al seu blog dues aportacions recordant el llegat d’en Pep.

https://mosquiticamell.blogspot.com/2020/01/dos-gegants-lentrada.html

https://mosquiticamell.blogspot.com/2020/01/en-pep-soler.html

 

En Pep Soler s’estimava l’ACO i havia fet diferents aportacions en jornades, documents de formació, Setmana Santa, Exercicis d’estiu, Jornades de consiliaris... De fet, recuperant alguns escrits i que, tot seguit us relacionem explicava molt bé què és l’ACO: «Som un grup de treballadors i treballadores cridats a col·laborar amb Déu per a formar un poble de creients, una ACO, una Església obrera.» I, alhora, remarcava la centralitat de la Revisió de vida: «El que més identifica i el que ens dona la identitat com a moviment és la revisió de vida. Fer revisió de vida és remirar la vida per descobrir-hi quina és la voluntat de Déu, què és el que Déu vol de nosaltres.»

Pep, com ens vas ensenyar, des d’aquesta «petita església que és un grup de l’ACO reunit revisant la vida de treball, de família, del sindicat...» continuarem «intentant descobrir els signes del treball de Déu en els homes i dones, i els signes de l’acollida dels homes i dones d’aquest treball de Déu».

Us relacionem aquests escrits d’en Pep Soler:

· Jornada consiliaris març 2015

· Jornades de consiliaris 2019 «Acompanyar els i les militants de les noves generacions d’ACO. Un repte per tot el moviment.» Jutjar, Pep Soler.

· Document d'ACO La Revisió de Vida a l’ACOAltres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE