Please enable JS

Propostes per fer nostre el 7-O Dia del Treball Decent

Treball digne i renda bàsica universal, principals reivindicacions del MMTC

setembre 14/Joan Andreu Parra/

El proper 7 d’octubre és el Dia del Treball Decent, una jornada per tenir present més que mai la necessària i urgent dignitat de la persona en el treball. Dins el conjunt d’actes reivindicatius, el Moviment Mundial de Treballadors Cristians (MMTC) ens convoca a una jornada d’acció posant l’accent en la renda bàsica universal i el treball decent.

La jornada s’escau en divendres i, per tant, hi ha possibilitats d’organitzar diverses accions que, fins i tot, poden traslladar-se a l’endemà dissabte. Us convidem a que des dels grups i les zones feu vostra aquesta jornada i us plantegeu fer alguna acció que visibilitzi aquesta diada i permeti arribar a les persones treballadores i de les classes populars.

Us suggerim algunes: crear un punt d’informació al carrer en una via transitada i informar sobre la jornada, amb la possibilitat de recollir signatures per transformar alguna situació relacionada amb el treball; propiciar la vivència d’un moment de pregària amb testimonis, de paraula de Déu o viure una celebració eucarística; promoure i celebrar un debat amb diferents parts interessades sobre el que és el treball digne, la renda bàsica universal, l'atur, el treball informal...  Qualsevol acció que decidiu tirar endavant, us agrairem que ens la feu saber a comunicacio@acocat.org i us donarem suport i ajudarem a la difusió.

Per reflexionar-hi us adjuntem dos documents:

· la convocatòria on podem llegir: “La lluita és per una renda bàsica universal, sostre, terra, treball, salut, transports, educació, cultura, oci, mesures imparcials i estructures polítiques democràtiques. La veritable protecció social exigeix que sigui exercida sota el control del poble”;

· la pregària del consiliari del MMTC, Guy Boudaud, on podem llegir: “Dóna'ns força i fermesa per ser els constructors d'aquest món nou. Tu comptes amb nosaltres, ens tens confiança. Ens crides a prendre responsabilitats. Obre'ns els ulls, les orelles, les nostres mans, els nostres cors i sabrem inventar nous camins amb tots i totes els que posen en el cor de la seva vida la solidaritat, la fraternitat, la gratuïtat”. Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE