Please enable JS

Protegir la vida dels treballadors

Comunicats pel Dia Mundial per la Seguretat i la Salut al Treball i pel Dia d'Europa

abril 21/Joan Andreu Parra/

«Com cada 28 d'abril, Dia Mundial per la Seguretat i la Salut al Treball, la societat recorda la pèrdua de salut i vides que es donen al món del treball. Com a Església ens sumem a aquest record i ens sentim solidaris de tots aquells que s'entesten a millorar les condicions de vida i de treball per eradicar aquesta xacra. Especialment ens volem fer propers a les persones treballadores que veuen minvada la seva salut o que perden la vida en l'exercici de la seva feina».

El Departament per a la Pastoral del Treball de la Conferència Episcopal Espanyola ha emès un comunicat en què es ressalta que cada any es registren més d'un milió d'accidents laborals a Espanya. Durant el 2021, es van produir 572.448 accidents amb baixa laboral, un 17,9% més que l'any anterior; d'ells 4.572 classificats com a greus i 705 van resultar mortals.

A més, les malalties laborals són una altra de les causes que converteixen la feina en un lloc perillós. Durant l'any passat es van registrar a Espanya 20.510 parts per malalties professionals, dels quals 8.314 parts van ser amb baixa laboral, i la durada mitjana era una mica més de 110 dies.

A l’enllaç podeu llegir el comunicat En defensa de la vida i el treball digne.

Així mateix, el Moviment de Treballadors Cristians Europeu amb motiu del Dia d'Europa, que s'escau el 9 de maig ha publicat el comunicat Europa, la guerra, Déu, les persones que podeu llegir a l'enllaç: https://acocat.org/sites/default/files/diaeuropa2022_es.pdfAltres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE