Please enable JS
Participants al Comitè General del 17 de juny passat.

«Que l’esperança us ompli d’alegria», decidit el lema per al curs del 70 aniversari de l’ACO

Celebrat el 17 de juny passat el darrer Comitè General de curs

juny 19/Joan Andreu Parra/

Perfilar el pla del proper curs va ser el propòsit central del darrer Comitè General d’aquest curs que es va celebrar el dissabte passat, 17 de juny, a la seu de l’ACO. Bona part de les zones i diòcesis van revisar la proposta i van fer diverses aportacions com que en el mapa d’acció dels militants també es reculli la seva activitat professional, que el pla de curs incorpori revisions de vida programades, pensar bé i en clau de convidar a no militants les trobades que es fan a les zones i diòcesis, que hi hagi mentors o acompanyants pels nous militants...

A partir d’aquí, el consiliari general, Pepe Rodado, va explicar més detalladament com serà el Pla de curs 2023-2024 que es va proposar i aprovar que tindrà com a lema Que l’esperança us ompli d’alegria (Rm 12,12). Les 3 línies que van sortir del XII Consell s’intercalaran en el decurs dels tres propers cursos i estaran centrades en la missió (línia D), la comunitat (línia A) i l’espiritualitat (línia B), amb objectius i mitjans específics per a cadascuna. «Són tres aspectes centrals per a un militant. Un cristià, un moviment que oblidin la seva missió s’equivoquen. També hem de veure com està la nostra vivència de comunitat cristiana (ja sigui en el grup, a les zones, al moviment i amb la gent amb la que compartim la vida). Hem de saber-nos Cos de Crist a partir de la corresponsabilitat i la sinodalitat. Per últim, l’ACO no és una màquina de fer coses, fem coses per a que transformin i ens transformin, des de l’Esperit de Jesús», va argumentar en Pepe. Aquest material es lliurarà a la militància en la propera Jornada General.

Els Exercicis d’estiu, que acompanyarà Pepe Baena, l’anterior consiliari general, admeten inscripcions fins al 3 d’agost. I també Xavier Such, de la Comissió d’internacional, va animar a participar en el Seminari i Assemblea de l’MTCE que se celebrarà del 21 al 24 de setembre a Barcelona i en el qual l’ACO serà amfitriona. A principis de setembre s’informarà a la militància del programa per tal que aquells militants que estiguin interessats en assistir a alguna de les conferències del Seminari (dijous o divendres) o a l’Eucaristia (dissabte tarda) ho puguin sol·licitar. Igualment, caldran voluntaris per fer els trasllats dels participants de l’aeroport a la residència de Martí Codolar.

En la trobada es va aprovar el calendari i la distribució de tasques del curs vinent, amb cinc reunions previstes del Comitè General (on s’incorporaran les monografies de zona per poder conèixer i dialogar sobre les inquietuds en cada territori) i la Trobada de responsables que ocuparà el cap de setmana del 17 i 18 de febrer, per permetre la convivència i una formació més aprofundida. Igualment, s’ha informat del canvi d’entitat bancària a Fiare Banca Ètica (per aportar millor servei i condicions que Triodos Bank) i es va aprovar fer-se socis.

En la pregària, preparada per la zona Montserrat, es va tenir present l’Àngel Mena que va morir el 15 de juny passat i havia estat president de l’ACO (1976-1979), «un militant coherent durant tota la seva vida, fermament creient en Jesús i en les persones», va recordar el consiliari general.Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE