Please enable JS

Renda bàsica ciutadana, cura dels refugiats i crida a la cimera del canvi climàtic

Declaracions de l’MTCE en el Seminari d’Estrasburg

desembre 02/Joan Andreu Parra/

En una societat que camina vers un “nou paradigma de la tecnificació” no hi ha feina per a tothom. És aquest el principal argument que l’MTCE fa servir per demanar una renda bàsica ciutadana que asseguri una font d’ingressos suficient (fins i tot, per a persones que treballen i que malgrat això segueixen empobrides). La proposta és finançar-la per mitjà de la redistribució de la riquesa.

Des de l’MTCE també s’afirma “hem de treballar per evitar el rebuig cap a la renda bàsica per part d'aquells que creuen que aquesta contribuiria a que aquells que la rebessin no serien persones productives per a la societat”.

La crisi dels refugiats també va ser-hi present en el seminari que l’MTCE va celebrar a Estrasburg: “Aquests homes i dones deixats en la incertesa tenen dret al benestar de la mateixa manera que nosaltres. Considerem aquest benestar com una conquesta. Han de tenir dret a una atenció primària suficient perquè puguin rescatar la seva dignitat i humanitat i tinguin l'oportunitat de mirar el futur tan incert amb una confiança renovada”.

Per últim, també es va fer una crida a les nacions participants a la cimera que s’està celebrant sobre el canvi climàtic a París, COP21, convidant els dirigents polítics “a promoure un acord sobre el clima que sigui veritablement equitatiu, vinculant i transformador”.

Podeu consultar les declaracions als enllaços.Altres articles