Please enable JS
Joan Martínez Alier, en un moment de l’entrevista que va concedir a l’ACO el setembre passat.

“Salillum” n. 18 amb l’economista i ecòleg Joan Martínez Alier

La revista inclou un reportatge que reflexiona sobre si és possible que sindicalistes i ecologistes treballin en comú

desembre 21/Joan Andreu Parra/

S’està distribuint la darrera edició de la revista semestral de l’ACO, Salillum. Podeu consultar el número complert a la Mediateca del web. 

A l’Editorial d’aquest número de tardor-hivern, 70 anys, oportunitat per desinstal·lar-se, recordem aquestes set dècades del moviment i algunes idees que Teresa Forcades va compartir en la Jornada General.

La portada i l’entrevista corresponen a l’economista i ecòleg, Joan Martínez Alier, pioner del decreixement i la justícia ambiental i altaveu dels grups d’activisme popular de resistència que han anat sorgint per tot el món, que reflexiona entorn creixement econòmic, canvi climàtic, estils de vida... Tot plegat, ben oportú després d’haver finalitzat la darrera COP28 a Dubai. Aquest tema, també està relacionat amb el reportatge sobre si és possible que sindicalistes i ecologistes treballin en comú.

En aquest número també s’aborda una nova mirada sobre la vellesa, amb el dossier Recuperem la bellesa de la vellesa, a càrrec de Quico Manyós, que va fer un taller sobre aquesta qüestió en la Setmana Santa de l’ACO del 2022. El dossier té unes magnífiques fotografies de Joan Guerrero.

El divuitè número de Salillum es completa amb molts altres temes, entre els quals destaquen un reportatge sobre el 70 anys de l’ACO i els reptes immediats del moviment i el Seminari que el Moviment de Treballadors Cristians d’Europa va fer a Barcelona

L’espiritualitat, en aquesta ocasió, s’aprofundeix per mitjà d’un Estudi d’Evangeli sobre l’acostament humil a la mort a càrrec del consiliari Jaume Grané. I es coneixen millor El Lloc de la Dona, de la mà d’una voluntària i militant de l’ACO, Helena Antó i el moviment germà d’Acció Catòlica, Fràter. La signatura d’opinió és obra de Laura Mor, que ens parla de com construir l’esperança. Per últim, recollim l’experiència de l’habitatge cooperatiu sènior un camí que ja estan prenent alguns militants.

Confiem que gaudeixis del nou número. Si el vols comentar o fer-nos propostes per properes edicions, pots escriure’ns a comunicacio@acocat.org. Et convidem a que un cop hagis llegit la revista la facis circular entre contactes que la valorin i els proposis que se subscriguin, bé omplint la butlleta que hi ha a la revista o bé des del web: http://acocat.org/subscripcio-salillumAltres articles