Please enable JS
Participants presencials al Comitè General del 18 de setembre del 2021.

«Sembrem grans de mostassa avui», lema del curs d’ACO que comença

Primer Comitè General 2021-2022

setembre 20/Joan Andreu Parra/

Ganes de recuperar la presencialitat. Aquest va ser un dels anhels que es va fer més present en la primera reunió d’aquest curs 2021-2022 del Comitè General de l’ACO que es va celebrar als locals parroquials de Santa Madrona el dissabte 18 de setembre. La trobada va ser en format híbrid i diversos responsables de zona i diòcesi van participar a través de videoconferència.

Els presidents, Santi Boza i Rocío Elvira, van destacar que aquest «és un curs amb molts reptes, entre els quals adaptar-nos a les circumstàncies provocades per la pandèmia, alternant formats presencials i telemàtics. I destaca la preparació del XII Consell que ens ocuparà la major part del temps. Volem agrair la disponibilitat d’aquells militants que participaran als grups de treball del XII Consell».

La trobada va iniciar-se amb la pregària que va preparar la diòcesi de Madrid i, a continuació, es va aprovar el calendari de curs i les tasques assignades a cada zona. En qualsevol cas, es va acordar que el calendari queda subjecte a possibles supressions d’actes en funció de com evolucioni la feina preparatòria del Consell per no saturar la militància.

Les zones i diòcesis estan tornant a recuperar l’activitat normal i presencial, amb grups que ja s’estan retrobant i algunes responsabilitats pendents de trobar relleu. En particular, la diòcesi de Còrdova va remarcar que volen ser capaços «de contagiar ànim i esperança tan a l’ACO com als nostres ambients».

Es va informar que la Jornada General d’enguany, en la seva 68a edició, es farà en format mixt (presencial amb aforament limitat a 200 persones i telemàtic) a la parròquia de Sant Pacià, de Barcelona i en format matinal (sense esplai ni àpat de germanor, per prevenció). El lema de la Jornada i del curs serà Sembrem llavors de mostassa avui (cf. Mt 13,31-32) i es comptarà amb la ponència del consiliari Quim Cervera. En la Jornada es presentarà el Pla de curs, preparatori del XII Consell. El disseny de la imatge l’ha realitzat Amadeu Bonet, de la diòcesi de Lleida. Properament rebreu el programa per poder-vos inscriure a la Jornada General.

Les Comissions van traslladar els objectius que s’han marcat per aquest curs: anar més enllà dels números i donar-hi un enfocament adequat a l’economia (Comissió Economia), que la militància prengui consciència que la iniciació és el futur del moviment (Comissió Iniciació), anar seguint el Pla de formació (Comissió Formació) i completar les visites a les set zones i diòcesis que queden pendents (Comissió Comunicació).Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE