Please enable JS

Teixint fraternitat amb les persones refugiades i migrants

Document de Càritas per comprendre, reflexionar, pregar i actuar

febrer 08/Joan Andreu Parra/

“Em pregunto fins quan la comunitat internacional romandrà inactiva?, Fins quan patirem mentre ella gaudeix de la vida?, Fins quan seguirem sent víctimes mentre que la comunitat internacional es manté indiferent?, Quant de temps serem esclaus de lleis imposades sense que s’escolti la nostra veu?, Fins quan els nostres fills seguiran sota els bombardejos, sota les rodes de vehicles blindats que s’estavellen constantment i de cotxes bomba que escombren la nostra infància, i aquells que se suposen seran la nostra futura generació?

¡¿Fins quan la comunitat internacional seguirà parlant de nosaltres només a les notícies, a les sales de reunió i durant els banquets?!”.

Aquest text que sacseja està extret de la carta que el president de Càritas Jordània va enviar al president de Càritas Internacional el 9 de setembre de 2015. Jordània és un dels països fronterers amb Síria, Afganistan i Somàlia, que són les principals zones d’origen de les persones refugiades a l’estranger. És a aquest país, Turquia, Líban i Egipte on arriben el 86% dels refugiats que sol·licitar asil. Per tant, Europa no és ni de lluny la principal destinació escollida.

Tota aquesta informació s’esclareix en “Documents d’anàlisi de la situació de les persones refugiades” que ha editat Càritas Diocesana de Barcelona. El dossier està organitzat en tres blocs: per conèixer i comprendre, per reflexionar i er pregar amb la comunitat i s’ha elaborat gràcies a l’aportació dels voluntaris que col·laboren amb l’Equip de Refugiats de Càritas Diocesana de Barcelona i l’Equip de Pastoral amb els Refugiats coordinat per Mn. Josep Maria Jubany, delegat de Pastoral Social.



Altres articles