Please enable JS
Participants a Sant Pau del Camp. Foto: Arquebisbat de Barcelona.

Trobada de preparació de Pentecosta: «Anunciem el que som i el que vivim»

Celebració a Sant Pau del Camp el 20 de maig passat

juny 14/Joan Andreu Parra/

[Maria Martínez Rojas] La delegada per a la Formació i Acompanyament del Laïcat de l’Arquebisbat de Barcelona, Anna Almuni, va fer la proposta d’organitzar i convocar una trobada amb el laïcat per a preparar la Pentecosta. L’equip de la delegació del postcongrés de laics va estar d’acord i es va fixar la tarda del dissabte 20 de maig per celebrar la Trobada-Pregària-Celebració a Sant Pau del Camp.

Es va pensar que el contingut de la Trobada podia ser el que creiem que l’Església viu en aquests temps:

· El postcongrés que té quatre itineraris: Primer Anunci, Acompanyament, Processos formatius i Presència en la vida pública. Actualment estem a la crida i el treball del primer dels itineraris que es el Primer Anunci-Diàleg amb la increença.

· El Discerniment com un dels eixos del Pla Pastoral Diocesà.

· El Sínode de bisbes, moment universal.

Es volia que cadascun dels tres eixos tinguessin un espai i una metodologia diferent. Un espai de diàleg i compartir, l’altre de reflexió, meditació o pregària partint de  textos que prèviament s’haurien escollit i entregat en aquells moments. Un tercer, de festa i celebració, de caminar junts. Per tots tres espais tothom passaria, perquè estan interrelacionats i depenen cada un de l’altre.

Una de las moltes frases que es van lliurar en la Jornada i va ser aquesta de la Evangeliï Gaudium (EG,121): “El teu cor sap que no és el mateix la vida sense Ell; llavors això que has descobert, això que t’ajuda a viure i que et dona una esperança, això és el que necessites comunicar als altres”.

En la celebració de l’Eucaristia, moment especial, vam poder estar acompanyats i acompanyades per les i els feligresos de la parròquia, i també amb el cardenal Omella que va presidir-la.

A l’enllaç teniu més informació de la jornada: https://www.apostolatseglarbcn.org/2023/05/22/trobada-laical-preparant-la-pentecosta-2023-anunciem-el-que-som-i-el-que-vivim/Altres articles