Please enable JS

Votar, un dret a exercir amb responsabilitat i discerniment

Eleccions al Parlament de Catalunya

setembre 07/Joan Andreu Parra/

El proper 27 de setembre se celebren eleccions al Parlament de Catalunya. És un bon moment per reflexionar i discernir el sentit del nostre vot tant personalment com en el nostre equip i grups, moviments, comunitats, parròquies...

Hem recuperat un interessant document elaborat pel Centre d’Estudis Pastorals. Va ser el curs de formació política que vam fer conjuntament el CEP i l’ACO el març de 2012 amb el títol “Els reptes actuals de la política a Catalunya” i on, entre altres aspectes, s’aprofundia en l’encaix entre Catalunya i Espanya.

És interessant veure com ha canviat el context en el curs de només tres anys i mig. Destaquem les aportacions de Joan Rigol, en l’article “Política i compromís cristià”, on entre altres coses es diu: “Al posar l’home al servei de l’economia, la societat l’ha encerclat en considerar-lo només “consumidor-productor”. Esdevé més... un simple guarisme en les estadístiques sociològiques que un portador de valors humans i espirituals. Per això s’ha construït una societat dominada per la por”.

L’expresident del Parlament de Catalunya recorda que la política “és la recerca i el progrés del bé comú” i subratlla que “per manar no n’hi ha prou amb adquirir legítimament el poder a través d’eleccions. Cal mantenir viva, dia rere dia, l’autoritat moral en la qual la ciutadania hi pugui visualitzar el sentit comunitari de la convivència”.

En aquest material també hi trobareu reflexions d’en Santi Torres i Elvira Duran (Cristianisme i Justícia), Eduard Ibáñez (Justícia i Pau), la periodista Mònica Jofre o els testimonis dels militants de l’ACO Justo Pastor, Ignasi Flores, Anna Chamorro, Josep Lligadas i Mercè Solé.

Complementem aquest material amb fulletó un elaborat per la delegació de Pastoral Obrera de Barcelona com a eina de reflexió davant els processos electorals que van començar amb les municipals d’aquest maig passat.

Us enllacem:Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE