Please enable JS

Trobades

Dinàmica sobre el sentit de pertinença a la família de l'ACO que es va fer al final de curs de la zona Vallès Oriental.

El 30è aniversari de la zona Montserrat corona les trobades de final de curs

Crònica de les assemblees del Besòs, Vallès Oriental, Montserrat i Baix Llobregat

8 jul / Joan Andreu Parra /
[Zona Montserrat, Ton Clapés] La zona Montserrat mira enrere per avançar endavant en la celebració del seu 30è aniversari. El que es va iniciar en una casa de colònies de Torrelles de Llobregat el 1994 quan els grups de la zona Baix Llobregat més propers a la muntanya van decidir crear la seva pròpia zona va ser recordat, reviscut, agraït i  celebrat diumenge 7 de juliol als locals de la rectoria de la parròquia de Sant Vicenç de Castellbisbal. Uns 50 militants, ex-militants, amics, etc. ens vam aplegar per viure una jornada festiva i d’acció de gràcies.
Llegir més
Jordi Fontbona, consiliari de l'ACO.

Celebració-homenatge dels 90 anys de Jordi Fontbona

L’acte va ser el 29 de juny passat

8 jul / Joan Andreu Parra /
[Maria Martínez Rojas] Els grups de Revisió de Vida, Besòs-Prat i Florida, volíem preparar una celebració-homenatge sorpresa al Jordi Fontbona que és el nostre consiliari. Ho faríem en una data pròxima a l’aniversari dels seus 90 anys, concretament dissabte 29 de juny. Volíem que fos un dia molt especial, una festa, d’agraïment, d’acció de gràcies, de dir-li que l’estimem, que ha sigut un regal que Déu ens ha fet i  que volem continuar caminant junts i juntes.  
Llegir més
Militants d'ACO de la diòcesi de Girona en la trobada que van fer a Arenys d'Empordà.

Trobades de final de curs a les diòcesis de Lleida, Girona i Vic

Crònica de les assemblees

14 jun / Joan Andreu Parra /
[ACO-Vic] A les 11 del matí del diumenge 9 de juny ens vàrem aplegar a l’església de Sant Maure de Santa Margarida de Montbui per compartir l’eucaristia que va presidir Josep Maria Pujol, consiliari del grup d’Igualada de l’ACO. Allà els militants de l’ACO de la diòcesi de Vic (Igualada, Manresa i Ripoll) conjuntament amb membres de la Frater, moviment que ara feia temps que no fèiem cap acte conjuntament, però que esperem fer-ne molts més a partir d’ara, a més de la gent habitual dels diumenges a missa, vam donar per començada la trobada.
Llegir més
Lucía Brenlla, Paula Carrillo i Maria Martínez han representat a l'ACO a la Trobada de Laics de Primer Anunci.

L’ACO present a la Trobada de Laics de Primer Anunci 

L’encontre s’ha fet a Madrid del 16 al 18 de febrer

6 Mar / Joan Andreu Parra /
Coincidint amb la Trobada de responsables d’ACO, del 16 al 18 de febrer passat es va fer a Madrid la Trobada de Laics de Primer Anunci amb el lema “Poble de Déu unit en la missió”, en la qual el nostre moviment va estar representat per Maria Martínez (Arquebisbat de Barcelona) i Lucía Brenlla i Paula Carrillo (diòcesi de Sant Feliu de Llobregat).
Llegir més
Il·lustració de José Luis Cortés.

A l’ACO: alcem la veu

Interessades en reprendre el Grup de Dones al moviment

4 Mar / Joan Andreu Parra /
Som un grup de dones de la Zona Besòs que participem a Alcem la Veu, la coordinadora que lluita per la igualtat de la dona a l’Església, connectades amb la Revuelta de Mujeres, a nivell estatal i amb el Catholic Women Council, a nivell internacional. Ja fa temps que ens anàvem preguntant com podem portar a la pràctica i compartir a l’ACO tot allò que ens arriba a través del contacte i la participació en aquests moviments. Finalment, el 5 de febrer al vespre ens vam trobar a la parròquia de Sant Paulí de Barcelona.
Llegir més
Participants a la Trobada de Responsables ACO, a la Casa Betània.

Què pot aportar l’ACO a l’Església per transformar-la?

Trobada de responsables del moviment a la Casa Betània de Cornellà el 17-18 de febrer

19 febr / Joan Andreu Parra /
L’eclesialitat a l’ACO és una qüestió que, històricament, ha suscitat debat. Per aquest motiu, al darrer Consell del moviment es va aprovar una resolució per abordar-la i s’ha entomat en la Trobada de responsables que es va celebrar el 17-18 de febrer, amb una trentena de participants, a la Casa Betània de Cornellà de Llobregat.
Llegir més
Participants a la Jornada de formació d'ACO. Foto: Jordi Soriano.

Neus Forcano i Carme Soto ens acosten una Bona Nova que allibera

Jornada de formació el 2 de desembre passat sobre “La dona a l’Església actual”

10 gen / Joan Andreu Parra /
[Helena Antó] El passat 2 de desembre vam celebrar la Jornada de Formació d’aquest curs sota el lema La dona a l’Església actual. Vam comptar amb les ponents Neus Forcano (actual directora de Justícia i Pau) i Carme Soto (“sierva” de San José i teòloga). Totes dues ens van acostar a una teologia feminista. Al voltant de 60 persones vam gaudir a Sant Pau del Camp de les seves interessantíssimes aportacions.
Llegir més
Santuari dels Salesians Rocafort on es va celebrar l'Eucaristia. Foto: Jordi Esplugas.

L’ACO fa memòria agraïda dels 70 anys del moviment en la Jornada General

Comença el curs amb el lema “Que l’esperança us ompli d’alegria”

3 nov / Joan Andreu Parra /
Singular, viscuda, intensa, atapeïda, comunitària. Són alguns dels adjectius que es poden atribuir a la 70a Jornada General que el 12 d’octubre passat va servir per inaugurar un curs en què l’ACO celebra les set dècades d’existència. En efecte, es tractava d’una jornada amb una estructura diferent que molts militants han agraït: el matí es va reservar pels tres plats forts com van ser la presentació del Pla de curs, la ponència de la benedictina Teresa Forcades i l’Eucaristia, sense el treball de grups habitual en altres jornades.
Llegir més
Treball de grups en la Jornada General del curs passat.

Tot a punt per la Jornada General en què l’ACO celebra el 70 aniversari

La trobada canvia el lloc als Salesians Rocafort

9 oct / Joan Andreu Parra /
“Que l’esperança us ompli d’alegria” (Rm 12,12), és el lema de la 70a Jornada General de l’ACO que se celebrarà el proper dijous 12 d’octubre al col·legi Salesians Rocafort, de Barcelona (atenció, hi ha un canvi d’emplaçament). Enguany, amb motiu del 70 aniversari de la fundació del moviment de Pastoral Obrera, la Jornada pren un format diferent amb la ponència de la benedictina Teresa Forcades i l’Eucaristia al matí, i uns espais celebratius i de memòria a la tarda.
Llegir més
Eucaristia presidida pel bisbe Sergi Gordo. Foto: Mercè Solé

L’ACO acull amb nota el Seminari i l’Assemblea de l’MTCE a Barcelona

“L’Estat de Dret i una democràcia que funcioni com a requisit previ per a la prosperitat social. El paper de les organitzacions de treballadors”, ha estat el títol del simposi

9 oct / Joan Andreu Parra /
“Gràcies a l’ACO-Espanya pel seu compromís en el treball i als seus militants. Si no fos per ells aquest Seminari no s’hagués pogut fer. Conèixer les experiències i visites d’ahir amb el regal especial de la visita a Santa Maria i a la ciutat... Felicitats per la vostra feina!
Llegir més

Pàgines