Please enable JS

Trobades

Participants a la celebració de Nadal de la zona Besòs, a la parròquia Sant Pau de Badalona.

«Viure el Nadal (i la resta de l’any) en fraternitat»

Crònica de la celebració nadalenca a la zona Besòs, manifest zona Maresme i documents ponència #JGACO2021

14 gen / Joan Andreu Parra /
Tenir cura del món que ens envolta i fer-nos conscients de formar part d’un nosaltres que habita la casa comuna. Aquestes van ser algunes de les idees que es van portar a la motxilla la trentena de participants a la trobada de Nadal de la zona Besòs de l’ACO que coorganitzaven amb la Xarxa de Laics. L’activitat va prendre el format d’una revisió de vida i va culminar amb la celebració d’una eucaristia a la parròquia de Sant Pau de Badalona el 18 de desembre passat.
Llegir més
Documents fundacionals del moviment que s'han renovat i que els grups de Revisió de Vida estan discutint.

En marxa cap al XII Consell d'ACO

El Comitè General celebrat l'11 de desembre aprova el pressupost 2022

13 des / Joan Andreu Parra /
La preparació de les trobades d'Advent i Nadal i el treball dels documents proposats per al Consell capitalitzen els esforços dels grups d'ACO de les diferents zones i diòcesis. Així es va compartir al Comitè General que es va celebrar l'11 de desembre passat en format híbrid.
Llegir més
Representants de diferents tradicions religioses a la Jornada de formació de l'ACO.

«Pare/Mare, ensenya’ns a pregar»

Crònica de la jornada de formació del 13 de novembre

18 nov / Joan Andreu Parra /
[Comissió de formació]. El passat dissabte 13 de novembre vam celebrar la Jornada de Formació sobre la pregària. Aquesta Jornada estava prevista pel 21 de març de 2020, en ple confinament, i ens va semblar que celebrar-la telemàticament la desvirtuaria molt i vam decidir esperar. Espera que ha valgut la pena, ja que va ser molt rica i molt participada (unes 50 persones assistents).
Llegir més
Participants a les jornades, amb la presència de la presidenta d'ACO, Rocío Elvira.

Valorar el paper de les dones en les diferents tradicions religioses

Primera edició de #FeRiDones

11 nov / Joan Andreu Parra /
«Fe(r) i Dones» ha estat el títol d'unes jornades que l'Oficina d'Afers Religiosos de l'Ajuntament de Barcelona ha organitzat al Monestir de Santa Maria de Pedralbes amb la participació de dones de diferents confessions i espiritualitats durant els dies 7 i 8 d'octubre. La presidenta de l'ACO va ser convidada a participar als tallers que es van fer la primera jornada.
Llegir més
Jornada d'inici de curs al Baix Llobregat el 6 de novembre passat, amb Marta Creus.

La salut mental, una realitat que ens afecta a tots

Jornada d'inici de curs-Castanyada a la zona del Baix Llobregat

11 nov / Joan Andreu Parra /
[Zona Baix Llobregat] El 6 de novembre passat vam tenir la nostra jornada d'inici de curs/castanyada que vam dedicar a la Salut Mental, de la mà de Marta Creus, psicòloga, psicoterapeuta cognitiva i familiar a més de docent.
Llegir més
Eucaristia a l'inici de curs de la diòcesi de Còrdova.

Inici de curs a la diòcesi de Còrdova

Trobada dels grups a la Casa d'espiritualitat d'Emaús

25 oct / Joan Andreu Parra /
[Diòcesi de Còrdova] L'Acció Catòlica Obrera de Còrdova hem celebrat el cap de setmana del 16-17 d'octubre la nostra Assemblea d'inici de curs a la Casa d'espiritualitat d'Emaús. Comencem el curs amb il·lusió renovada en el nostre compromís eclesial com a militants enmig de l'món obrer. A més, amb el convenciment que l'Esperit bufa i ens guia per estar enmig de la realitat, en els nostres barris, associacions, col·lectius... amb altres persones implicades en la construcció d'un món més humà, més com ho vol Déu.
Llegir més
Eucaristia al final de la #JGACO2021 a la parròquia de Sant Pacià de Barcelona.

68a Jornada General de l’ACO: «Sembrem grans de mostassa avui»

El sociòleg, teòleg i consiliari Quim Cervera ha estat el ponent convidat

15 oct / Joan Andreu Parra /
Descobrir que les figures del sembrador i del gra de mostassa s’abracen ha estat el fil conductor de la 68a Jornada General que l'Acció Catòlica Obrera (ACO) ha celebrat el dimarts 12 d’octubre durant el matí, en format híbrid: presencial a la parròquia de Sant Pacià de Barcelona i telemàtic (pels que no s’han pogut desplaçar i per la limitació d’aforament físic). «Sembrem grans de mostassa avui» és el lema d’aquest curs i també ha estat el títol de la ponència de Quim Cervera.
Llegir més
Participants als Exercicis d'Estiu de l'ACO

Exercicis d’estiu en harmonia

Del 16 al 20 d’agost, al Casal Marc Castanyer dels Hostalets de Balenyà

15 set / Joan Andreu Parra /
[Ramon Porti i Piqué] Ja s’han acabat els Exercicis de l’ACO, del 16 al 20 d’agost, al Casal Marc Castanyer dels Hostalets de Balenyà. Aquest any no va poder ser a Arbúcies, com sempre, després de molts anys. Tampoc hi va haver tants assistents; el darrer any érem vint-i-sis, aquest, dinou. La pandèmia ens hi ha ajudat. Només calia veure les mesures de seguretat per prendre, com a tot arreu.
Llegir més
La Jornada es va celebrar al PES Centre Cruïlla el 20 de març passat

Conseqüències de la pandèmia al món educatiu a Nou Barris

Jornada formativa de la zona que es va organitzar el març passat

15 set / Joan Andreu Parra /
[Isa Moreno-Zona Nou Barris] La Zona d’ACO de Nou Barris hem realitzat una jornada formativa on principalment hem compartit quines han estat les vivències i conseqüències de la pandèmia en l’àmbit educatiu a Nou Barris. A partir de testimonis de militants que treballem en el territori i l’anàlisi de la Tere Esperabé, ex-militant de la JOC de Nou Barris i Secretària general en l’àmbit d’educació de Catalunya per CCOO, hem analitzat i compartit les següents constatacions:
Llegir més
Participants a la trobada de l'ACO-Vallès Oriental

Trobada d'estiu a Gallecs

Crònica de la trobada de final de curs de la zona Vallès Oriental

15 set / Joan Andreu Parra /
[Fidel Membrive-ACO Vallès Oriental] El dia 10 de juliol, per fi, vàrem gaudir d’una anhelada trobada presencial, sota el lema ANEM AMB JESÚS A GALLECS. Veure’ns físicament, mirar-nos directament als ulls, reconèixer-nos per la veu i la forma de caminar...
Llegir més

Pàgines