Please enable JS

Trobades

Una de les dinàmiques de la Jornada d'iniciació d'aquest curs.

Jornada d'iniciació dedicada als joves de l'ACO

El diumenge 22 de maig es va celebrar a Sant Cosme una trobada inèdita

9 jun / Joan Andreu Parra /
[Bernat Oró, Comissió d'iniciació] Sota el lema Tensions vitals, ritme, identitat ACO. Què m’aporta el moviment?, la parròquia del barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat va acollir la Jornada d’Iniciació d'ACO d’aquest curs que tenia un objectiu novedós: ser un punt de trobada dels militants més joves de l’ACO. 
Llegir més
La jornada es va celebrar a la parròquia de la Mare de Déu de la Mercè a Badia del Vallès.

«L’alegria de caminar junts/es»

Jornada diocesana de la Pastoral Obrera de Terrassa, el 7 de maig passat

2 jun / Joan Andreu Parra /
La Delegació Diocesana de Pastoral Obrera de Terrassa amb els moviments MIJAC, JOC i ACO (zones Vallès Oriental i Vallès Occidental), vam celebrar el dissabte 7 de maig a la parròquia de la Mare de Déu de la Mercè a Badia del Vallès, la jornada Diocesana amb el lema L’alegria de caminar junts/es.
Llegir més
Ponència 'Sinodalitat a peu de carrer' de Montserrat Canals

Setmana Santa en plenitud a Can Bajona

ACO-Madrid ha fet en temps de Pasqua la xerrada «Les petites morts de cada dia»

12 mai / Joan Andreu Parra /
L’últim cop que l’ACO va celebrar la Setmana Santa a Can Bajona va ser el 2019 i aquest curs, després del relaxament de mesures sanitàries Covid, hi havia moltes ganes de tornar a viure la Pasqua comunitàriament en aquest espai estimat de Solsona. Així doncs, la participació ha estat molt positiva i la convivència entre persones d’edats tan variades, ben rica. «La Pasqua representa moltíssima feina, continguts extraordinaris, les experiències testimonials ens van deixar fent una reflexió molt profunda sobre la Passió. Tot aquest esforç va ser molt positiu.
Llegir més
Sonia Herrera, Peio Sánchez i Ton Clapés, a la VI Jornada de comunicació de l'ACO, el 7 de maig passat.

Recuperar la perspectiva comunitària a través del cinema

La VI Jornada Comunicació de l’ACO es va celebrar el dissabte 7 de maig

9 mai / Joan Andreu Parra /
«Tenim intents de viure la fraternitat que no acaben de cuallar. Per això el papa Francesc ens hi empeny a aquesta visió comunitària i fraterna des de l’alegria de l’Evangeli», d’aquesta manera Peio Sánchez, rector de la parròquia de Santa Anna, justificava la VI Jornada de Comunicació de l’ACO que amb el títol Recuperant la mirada comunitària es va celebrar aquest dissabte passat, 7 de maig, a la mateixa església que acull l’Hospital de Campanya.
Llegir més
Moment festiu en la Jornada de responsables a Vic (foto: Mercè Solé).

Jornada de responsables per dibuixar la línia D del XII Consell

El lema de la trobada celebrada a Vic els dies 19 i 20 de febrer va ser «Compromís militant, acció i evangelització a l’ACO»

25 febr / Joan Andreu Parra /
Una cinquantena de responsables de l’ACO van participar en diferents moments de la Jornada de responsables que es va celebrar a la Casa d’espiritualitat dels claretians a Vic el cap de setmana passat, 19 i 20 de febrer. La trobada va ser molt participativa («ens servirà per prendre aire fresc», va dir la presidenta Rocío Elvira) i va estar dinamitzada pel grup de treball que ha preparat la Línia d’actuació D de cara al XII Consell.
Llegir més
Treball de grups al Consell anterior.

Presentats més d’un centenar de formularis amb aportacions als documents del Consell

Agraïment del Comitè Permanent a la participació de la militància

11 febr / Joan Andreu Parra /
Més d’un centenar de formularis amb aportacions als documents principals del moviment han presentat els grups d’ACO en aquesta primera fase de treball del XII Consell. Totes aquestes aportacions ja s’han traslladat als dos grup de treball que han proposat els documents. Segons explica la coordinadora general, Àngela Rodríguez, les aportacions s’han desglossat en:
Llegir més
Participants a la celebració de Nadal de la zona Besòs, a la parròquia Sant Pau de Badalona.

«Viure el Nadal (i la resta de l’any) en fraternitat»

Crònica de la celebració nadalenca a la zona Besòs, manifest zona Maresme i documents ponència #JGACO2021

14 gen / Joan Andreu Parra /
Tenir cura del món que ens envolta i fer-nos conscients de formar part d’un nosaltres que habita la casa comuna. Aquestes van ser algunes de les idees que es van portar a la motxilla la trentena de participants a la trobada de Nadal de la zona Besòs de l’ACO que coorganitzaven amb la Xarxa de Laics. L’activitat va prendre el format d’una revisió de vida i va culminar amb la celebració d’una eucaristia a la parròquia de Sant Pau de Badalona el 18 de desembre passat.
Llegir més
Documents fundacionals del moviment que s'han renovat i que els grups de Revisió de Vida estan discutint.

En marxa cap al XII Consell d'ACO

El Comitè General celebrat l'11 de desembre aprova el pressupost 2022

13 des / Joan Andreu Parra /
La preparació de les trobades d'Advent i Nadal i el treball dels documents proposats per al Consell capitalitzen els esforços dels grups d'ACO de les diferents zones i diòcesis. Així es va compartir al Comitè General que es va celebrar l'11 de desembre passat en format híbrid.
Llegir més
Participants a les jornades, amb la presència de la presidenta d'ACO, Rocío Elvira.

Valorar el paper de les dones en les diferents tradicions religioses

Primera edició de #FeRiDones

11 nov / Joan Andreu Parra /
«Fe(r) i Dones» ha estat el títol d'unes jornades que l'Oficina d'Afers Religiosos de l'Ajuntament de Barcelona ha organitzat al Monestir de Santa Maria de Pedralbes amb la participació de dones de diferents confessions i espiritualitats durant els dies 7 i 8 d'octubre. La presidenta de l'ACO va ser convidada a participar als tallers que es van fer la primera jornada.
Llegir més
Jornada d'inici de curs al Baix Llobregat el 6 de novembre passat, amb Marta Creus.

La salut mental, una realitat que ens afecta a tots

Jornada d'inici de curs-Castanyada a la zona del Baix Llobregat

11 nov / Joan Andreu Parra /
[Zona Baix Llobregat] El 6 de novembre passat vam tenir la nostra jornada d'inici de curs/castanyada que vam dedicar a la Salut Mental, de la mà de Marta Creus, psicòloga, psicoterapeuta cognitiva i familiar a més de docent.
Llegir més

Pàgines