Please enable JS

Trobades

Participants al Comitè General del dissabte 17 de setembre.

La militància d’ACO votarà entre dos candidats a president en la propera Jornada General

El nou consiliari general serà Pepe Rodado

19 set / Joan Andreu Parra /
Jordi Cordero i Jordi Soriano, militants de les zones Vallès Occidental i Barcelona Nord, respectivament, han presentat candidatura a la presidència de l’ACO responent a la crida al relleu que va fer el president actual, Santi Boza, que arriba al final del seu mandat de quatre anys [punxant a sobre de cada nom es pot consultar la seva presentació].
Llegir més
Capellans obrers d'Europa reunits a Orlay, prop de París.

«Apassionats de fraternitat»: Trobada de capellans obrers a Orlay, París

Crònica de la trobada europea a França del 2 al 4 de setembre

9 set / Joan Andreu Parra /
[Ramiro Pàmpols sj. Capellà obrer jubilat] El cap de setmana, del dia 2 al 4 de setembre, ens hem reunit a Orlay, prop de París, 60 capellans obrers francesos i 15 de la resta d’Europa. El tema escollit pels P.O. francesos ha estat ¡“Apasionats de fraternitat”! Nosaltres havíem d’escollir-lo per l’any vinent. Ells es reuneixen cada dos anys i nosaltres, els P.O. europeus, ens trobem cada any, un cop a França i l’any següent a Alemanya.
Llegir més
El consiliari Emilià Almodóvar ha acompanyat els Exercicis d'estiu d'enguany.

Volem ser bon pa per als altres

Exercicis d’estiu de l’ACO a la Casa d’espiritualitat Santa Maria de Lavern, del 22 al 26 d’agost 2022

1 set / Joan Andreu Parra /
[Carme Ballús] Del 22 al 26 d’agost d’enguany, una bona colla de militants de l’ACO i simpatitzants vam participar en el recés d’espiritualitat de l’ACO, conduït aquesta vegada per l’Emilià Almodóvar, capellà obrer i membre del Pradó. Després d’instal·lar-nos i decidir els horaris, vam acordar fer cap al final de l’estada una celebració del Perdó i una Eucaristia. La primera proposta de l’Emilià va ser que penséssim en aquells moments de la vida que ens hem sentit petits i fràgils, per preparar-nos per a la primera xerrada de l’endemà.   EL MAGNIFICAT
Llegir més
Participants al Comitè General del 9 de juliol passat.

Vida militant i obrera que ens porta al Consell

Celebrat el darrer Comitè General de curs, el 9 de juliol passat

11 jul / Joan Andreu Parra /
Les trobades híbrides presencials i telemàtiques, la complexitat vital que es prioritza per davant el treball del Consell, la preocupació per mantenir el vincle amb els grups més grans o el cansament amb dosis d’esperança per un curs ben intens, van ser alguns dels aspectes que els i les responsables de zona i diòcesi van compartir al Comitè General de l’ACO que es va celebrar dissabte passat, 9 de juliol, i que és el darrer del curs.
Llegir més
Militants d'ACO-Còrdova.

Acomiadar el curs amb l'Esperança posada en el Senyor

La diòcesi de Còrdova i les zona Besòs, Montserrat i Baix Llobregat expliquen les trobades finals

7 jul / Joan Andreu Parra /
[ACO-Còrdova] L'Acció Catòlica Obrera de Còrdova hem celebrat la nostra assemblea final de curs a la parròquia de Villarrubia el 25 de juny passat acompanyats pel nostre consiliari Manuel Varo. Acomiadem el curs amb l'Esperança posada en el Senyor i amb l'alegria d'estar reprenent la normalitat després de la pandèmia.
Llegir més
Una de les dinàmiques de la Jornada d'iniciació d'aquest curs.

Jornada d'iniciació dedicada als joves de l'ACO

El diumenge 22 de maig es va celebrar a Sant Cosme una trobada inèdita

9 jun / Joan Andreu Parra /
[Bernat Oró, Comissió d'iniciació] Sota el lema Tensions vitals, ritme, identitat ACO. Què m’aporta el moviment?, la parròquia del barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat va acollir la Jornada d’Iniciació d'ACO d’aquest curs que tenia un objectiu novedós: ser un punt de trobada dels militants més joves de l’ACO. 
Llegir més
La jornada es va celebrar a la parròquia de la Mare de Déu de la Mercè a Badia del Vallès.

«L’alegria de caminar junts/es»

Jornada diocesana de la Pastoral Obrera de Terrassa, el 7 de maig passat

2 jun / Joan Andreu Parra /
La Delegació Diocesana de Pastoral Obrera de Terrassa amb els moviments MIJAC, JOC i ACO (zones Vallès Oriental i Vallès Occidental), vam celebrar el dissabte 7 de maig a la parròquia de la Mare de Déu de la Mercè a Badia del Vallès, la jornada Diocesana amb el lema L’alegria de caminar junts/es.
Llegir més
Ponència 'Sinodalitat a peu de carrer' de Montserrat Canals

Setmana Santa en plenitud a Can Bajona

ACO-Madrid ha fet en temps de Pasqua la xerrada «Les petites morts de cada dia»

12 mai / Joan Andreu Parra /
L’últim cop que l’ACO va celebrar la Setmana Santa a Can Bajona va ser el 2019 i aquest curs, després del relaxament de mesures sanitàries Covid, hi havia moltes ganes de tornar a viure la Pasqua comunitàriament en aquest espai estimat de Solsona. Així doncs, la participació ha estat molt positiva i la convivència entre persones d’edats tan variades, ben rica. «La Pasqua representa moltíssima feina, continguts extraordinaris, les experiències testimonials ens van deixar fent una reflexió molt profunda sobre la Passió. Tot aquest esforç va ser molt positiu.
Llegir més
Sonia Herrera, Peio Sánchez i Ton Clapés, a la VI Jornada de comunicació de l'ACO, el 7 de maig passat.

Recuperar la perspectiva comunitària a través del cinema

La VI Jornada Comunicació de l’ACO es va celebrar el dissabte 7 de maig

9 mai / Joan Andreu Parra /
«Tenim intents de viure la fraternitat que no acaben de cuallar. Per això el papa Francesc ens hi empeny a aquesta visió comunitària i fraterna des de l’alegria de l’Evangeli», d’aquesta manera Peio Sánchez, rector de la parròquia de Santa Anna, justificava la VI Jornada de Comunicació de l’ACO que amb el títol Recuperant la mirada comunitària es va celebrar aquest dissabte passat, 7 de maig, a la mateixa església que acull l’Hospital de Campanya.
Llegir més
Moment festiu en la Jornada de responsables a Vic (foto: Mercè Solé).

Jornada de responsables per dibuixar la línia D del XII Consell

El lema de la trobada celebrada a Vic els dies 19 i 20 de febrer va ser «Compromís militant, acció i evangelització a l’ACO»

25 febr / Joan Andreu Parra /
Una cinquantena de responsables de l’ACO van participar en diferents moments de la Jornada de responsables que es va celebrar a la Casa d’espiritualitat dels claretians a Vic el cap de setmana passat, 19 i 20 de febrer. La trobada va ser molt participativa («ens servirà per prendre aire fresc», va dir la presidenta Rocío Elvira) i va estar dinamitzada pel grup de treball que ha preparat la Línia d’actuació D de cara al XII Consell.
Llegir més

Pàgines