Please enable JS

Trobades

Participants als exercicis que enguany s'han fet a Barcelona, a l'Espai d'Interioritat Francesc Palau.

Un any més d’exercicis “amb olor d’ovella”

El consiliari Pepe Baena ha estat qui ha acompanyat aquest temps d'espiritualitat

13 set / Joan Andreu Parra /
[Ramon Porti i Piqué] Aquest any ens hem tornat a trobar del 21 al 25 d’agost un total de vint-i-sis persones entre militants i simpatitzants d’ACO a l’Espai d’Interioritat Francesc Palau de Barcelona per dur a terme els exercicis. Un gran què l’aire condicionat del qual disposava la casa. Ha estat una gran ajuda!
Llegir més
Foto de família dels participants a l'assemblea de final de curs de la zona Besòs.

Assemblees de final de curs per valorar i agrair el camí fet

Diverses zones i diòcesis comparteixen els espais comunitaris

12 jul / Joan Andreu Parra /
Per final de curs els calendaris treuen fum i resulta complicat encabir més trobades, però les de l’ACO no són una més. Tot seguit diverses zones i diòcesis comparteixen cròniques i/o fotografies d’aquestes trobades:   · Final de curs a Lleida, el 3 de juny. Fotografies: https://flic.kr/s/aHBqjAM76W   · Final de curs a Montserrat, el 4 de juny. Fotografies: https://flic.kr/s/aHBqjAM78V  
Llegir més
Participants a Sant Pau del Camp. Foto: Arquebisbat de Barcelona.

Trobada de preparació de Pentecosta: «Anunciem el que som i el que vivim»

Celebració a Sant Pau del Camp el 20 de maig passat

14 jun / Joan Andreu Parra /
[Maria Martínez Rojas] La delegada per a la Formació i Acompanyament del Laïcat de l’Arquebisbat de Barcelona, Anna Almuni, va fer la proposta d’organitzar i convocar una trobada amb el laïcat per a preparar la Pentecosta. L’equip de la delegació del postcongrés de laics va estar d’acord i es va fixar la tarda del dissabte 20 de maig per celebrar la Trobada-Pregària-Celebració a Sant Pau del Camp. Es va pensar que el contingut de la Trobada podia ser el que creiem que l’Església viu en aquests temps:
Llegir més
Pregària familiar dels cinc sentits el Dissabte Sant a Can Bajona.

Setmana Santa intergeneracional a Can Bajona

L’ACO celebra comunitàriament el Tridu Pasqual a Solsona

17 abr / Joan Andreu Parra /
Un cop més i aquesta vegada sense mesures anti-Covid, l’ACO ha celebrat comunitàriament del 6 al 9 d’abril passats la Setmana Santa a la casa de colònies Can Bajona (Solsonès) amb el lema «Viure amb dignitat i plenitud». A la pràctica els gairebé quatre dies de convivència es converteixen en un espai intergeneracional compartit per famílies i militants d’edat més avançada amb activitats molt apreciades com la pregària familiar.
Llegir més
Celebració a la parròquia de les Santas Margaritas.

L’ACO de Còrdova compleix 20 anys

Trobada l'11 de març per fer memòria, a la llum de l'Evangeli, del camí aquests anys juntament amb militants, simpatitzants i amics

15 Mar / Joan Andreu Parra /
El dissabte passat, 11 de març, vam celebrar a la parròquia de les Santas Margaritas el 20è aniversari de l'ACO a Còrdova. Ens vam trobar per fer memòria, a la llum de l'Evangeli, del nostre camí aquests anys juntament amb militants, simpatitzants i amics. Hi van assistir representants del nostre comitè general, el consiliari general i la coordinadora general del moviment, també membres del secretariat diocesà de pastoral del treball, amics de la JOC, de l'HOAC, dels equips parroquials de pastoral obrera, membres del fòrum Cristianismo y mundo de hoy…
Llegir més
Reunió de consiliaris en la darrera Jornada General.

ACO, una comunitat que fa comunitat, en missió i en xarxa

Jornada de consiliaris celebrada el 4 de març

15 Mar / Joan Andreu Parra /
[Pepe Rodado, consiliari general] Amb el lema ACO, una comunitat que fa comunitat, en missió i en xarxa, el dissabte 4 de març al matí, vam celebrar la Jornada de Consiliaris i Consiliàries del Moviment, als baixos de la seu d’ACO. Va ser presencial i online, una cosa que ens ha quedat des de la crisi de la Covid 19.
Llegir més
Participants a la Trobada de responsables de Vic. Foto: Jordi Nicuesa.

L’ACO posa al dia les seves Normes de funcionament i organització

El document es va aprovar en la Trobada de responsables que s’ha fet l’11-12 de febrer

13 febr / Joan Andreu Parra /
Després d’un treball ingent que s’ha allargat pràcticament dos anys i mig els responsables de l’ACO van aprovar unànimement diumenge 12 de febrer al migdia en la Trobada de responsables a la casa d’espiritualitat dels claretians a Vic les noves Normes de funcionament i organització del moviment. El document contempla les noves realitats socials, els canvis esdevinguts al moviment i una actualització del llenguatge utilitzat respecte el seu precedent que havia estat aprovat als VIIè i VIIIè Consells, de 2001 i 2005, respectivament.
Llegir més
Participants a la trobada de Nadal de la zona Besòs.

Contemplar les figures del pessebre

Recollim algunes trobades de Nadal a les zones i diòcesis

16 gen / Joan Andreu Parra /
Com cada any us compartim la felicitació de Nadal de la militant Paquita Morillo: cara i dors. I a continuació, ressenyem dues cròniques de trobades de Nadal a Còrdova i a la zona Besòs.
Llegir més
Una de les votacions en plenària del XII Consell.

El XII Consell encoratja l’ACO a continuar la seva missió

El lema de la trobada de dos dies ha estat «Sembrem grans de mostassa avui»

14 des / Joan Andreu Parra /
Un nou Document d’Identitat, una nova Carta Econòmica i tres línies d’actuació aprovades al XII Consell resituen l’ACO en uns nous temps i ben engreixada per portar el missatge d’alliberament de Jesucrist a les classes populars i treballadores. Missió acomplerta del moviment després d’una dilatada fase preparatòria de treball en grups de revisió de vida, grups de treball i comissions vàries que han culminat en un intens XII Consell celebrat a Veciana del 18 al 20 de novembre passats.
Llegir més
Presidents entrant i sortint, consilaris generals entrant i sortint i la presidenta Rocío Elvira.

Jordi Soriano Márquez escollit president de l’ACO a la 69a Jornada General

El consiliari Jaume Fontbona ha estat el ponent convidat

11 nov / Joan Andreu Parra /
El militant de la zona Barcelona Nord Jordi Soriano Márquez ha estat escollit president del moviment Acció Catòlica Obrera en la celebració de la 69a Jornada General als Salesians d’Horta de Barcelona i compartirà la responsabilitat amb la presidenta Rocío Elvira. «Soc un militant de base, amb 45 anys de militància i agraeixo la vostra confiança. La meva porta sempre serà oberta a les vostres aportacions.
Llegir més

Pàgines