Please enable JS

Trobades

Participants a la Trobada de Responsables ACO, a la Casa Betània.

Què pot aportar l’ACO a l’Església per transformar-la?

Trobada de responsables del moviment a la Casa Betània de Cornellà el 17-18 de febrer

19 febr / Joan Andreu Parra /
L’eclesialitat a l’ACO és una qüestió que, històricament, ha suscitat debat. Per aquest motiu, al darrer Consell del moviment es va aprovar una resolució per abordar-la i s’ha entomat en la Trobada de responsables que es va celebrar el 17-18 de febrer, amb una trentena de participants, a la Casa Betània de Cornellà de Llobregat.
Llegir més
Participants a la Jornada de formació d'ACO. Foto: Jordi Soriano.

Neus Forcano i Carme Soto ens acosten una Bona Nova que allibera

Jornada de formació el 2 de desembre passat sobre “La dona a l’Església actual”

10 gen / Joan Andreu Parra /
[Helena Antó] El passat 2 de desembre vam celebrar la Jornada de Formació d’aquest curs sota el lema La dona a l’Església actual. Vam comptar amb les ponents Neus Forcano (actual directora de Justícia i Pau) i Carme Soto (“sierva” de San José i teòloga). Totes dues ens van acostar a una teologia feminista. Al voltant de 60 persones vam gaudir a Sant Pau del Camp de les seves interessantíssimes aportacions.
Llegir més
Santuari dels Salesians Rocafort on es va celebrar l'Eucaristia. Foto: Jordi Esplugas.

L’ACO fa memòria agraïda dels 70 anys del moviment en la Jornada General

Comença el curs amb el lema “Que l’esperança us ompli d’alegria”

3 nov / Joan Andreu Parra /
Singular, viscuda, intensa, atapeïda, comunitària. Són alguns dels adjectius que es poden atribuir a la 70a Jornada General que el 12 d’octubre passat va servir per inaugurar un curs en què l’ACO celebra les set dècades d’existència. En efecte, es tractava d’una jornada amb una estructura diferent que molts militants han agraït: el matí es va reservar pels tres plats forts com van ser la presentació del Pla de curs, la ponència de la benedictina Teresa Forcades i l’Eucaristia, sense el treball de grups habitual en altres jornades.
Llegir més
Treball de grups en la Jornada General del curs passat.

Tot a punt per la Jornada General en què l’ACO celebra el 70 aniversari

La trobada canvia el lloc als Salesians Rocafort

9 oct / Joan Andreu Parra /
“Que l’esperança us ompli d’alegria” (Rm 12,12), és el lema de la 70a Jornada General de l’ACO que se celebrarà el proper dijous 12 d’octubre al col·legi Salesians Rocafort, de Barcelona (atenció, hi ha un canvi d’emplaçament). Enguany, amb motiu del 70 aniversari de la fundació del moviment de Pastoral Obrera, la Jornada pren un format diferent amb la ponència de la benedictina Teresa Forcades i l’Eucaristia al matí, i uns espais celebratius i de memòria a la tarda.
Llegir més
Eucaristia presidida pel bisbe Sergi Gordo. Foto: Mercè Solé

L’ACO acull amb nota el Seminari i l’Assemblea de l’MTCE a Barcelona

“L’Estat de Dret i una democràcia que funcioni com a requisit previ per a la prosperitat social. El paper de les organitzacions de treballadors”, ha estat el títol del simposi

9 oct / Joan Andreu Parra /
“Gràcies a l’ACO-Espanya pel seu compromís en el treball i als seus militants. Si no fos per ells aquest Seminari no s’hagués pogut fer. Conèixer les experiències i visites d’ahir amb el regal especial de la visita a Santa Maria i a la ciutat... Felicitats per la vostra feina!
Llegir més
Votacions dels documents al XII Consell. Foto: Jordi Romero

Publicats a la Mediateca els Documents aprovats al XII Consell

Els materials fundacionals del moviment es lliuraran també en la Jornada General

9 oct / Joan Andreu Parra /
Un cop revisats i traduïts ja estan disponibles els documents fundacionals del moviment que es van aprovar al XII Consell i a la Trobada de Responsables. Aquests documents també es lliuraran impresos a cada militant en la Jornada General del 12 d’octubre. Podeu consultar-los als enllaços:
Llegir més
Participants als exercicis que enguany s'han fet a Barcelona, a l'Espai d'Interioritat Francesc Palau.

Un any més d’exercicis “amb olor d’ovella”

El consiliari Pepe Baena ha estat qui ha acompanyat aquest temps d'espiritualitat

13 set / Joan Andreu Parra /
[Ramon Porti i Piqué] Aquest any ens hem tornat a trobar del 21 al 25 d’agost un total de vint-i-sis persones entre militants i simpatitzants d’ACO a l’Espai d’Interioritat Francesc Palau de Barcelona per dur a terme els exercicis. Un gran què l’aire condicionat del qual disposava la casa. Ha estat una gran ajuda!
Llegir més
Foto de família dels participants a l'assemblea de final de curs de la zona Besòs.

Assemblees de final de curs per valorar i agrair el camí fet

Diverses zones i diòcesis comparteixen els espais comunitaris

12 jul / Joan Andreu Parra /
Per final de curs els calendaris treuen fum i resulta complicat encabir més trobades, però les de l’ACO no són una més. Tot seguit diverses zones i diòcesis comparteixen cròniques i/o fotografies d’aquestes trobades:   · Final de curs a Lleida, el 3 de juny. Fotografies: https://flic.kr/s/aHBqjAM76W   · Final de curs a Montserrat, el 4 de juny. Fotografies: https://flic.kr/s/aHBqjAM78V  
Llegir més
Participants a Sant Pau del Camp. Foto: Arquebisbat de Barcelona.

Trobada de preparació de Pentecosta: «Anunciem el que som i el que vivim»

Celebració a Sant Pau del Camp el 20 de maig passat

14 jun / Joan Andreu Parra /
[Maria Martínez Rojas] La delegada per a la Formació i Acompanyament del Laïcat de l’Arquebisbat de Barcelona, Anna Almuni, va fer la proposta d’organitzar i convocar una trobada amb el laïcat per a preparar la Pentecosta. L’equip de la delegació del postcongrés de laics va estar d’acord i es va fixar la tarda del dissabte 20 de maig per celebrar la Trobada-Pregària-Celebració a Sant Pau del Camp. Es va pensar que el contingut de la Trobada podia ser el que creiem que l’Església viu en aquests temps:
Llegir més
Pregària familiar dels cinc sentits el Dissabte Sant a Can Bajona.

Setmana Santa intergeneracional a Can Bajona

L’ACO celebra comunitàriament el Tridu Pasqual a Solsona

17 abr / Joan Andreu Parra /
Un cop més i aquesta vegada sense mesures anti-Covid, l’ACO ha celebrat comunitàriament del 6 al 9 d’abril passats la Setmana Santa a la casa de colònies Can Bajona (Solsonès) amb el lema «Viure amb dignitat i plenitud». A la pràctica els gairebé quatre dies de convivència es converteixen en un espai intergeneracional compartit per famílies i militants d’edat més avançada amb activitats molt apreciades com la pregària familiar.
Llegir més

Pàgines

Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE