Please enable JS

Trobades

Pregària familiar dels cinc sentits el Dissabte Sant a Can Bajona.

Setmana Santa intergeneracional a Can Bajona

L’ACO celebra comunitàriament el Tridu Pasqual a Solsona

17 abr / Joan Andreu Parra /
Un cop més i aquesta vegada sense mesures anti-Covid, l’ACO ha celebrat comunitàriament del 6 al 9 d’abril passats la Setmana Santa a la casa de colònies Can Bajona (Solsonès) amb el lema «Viure amb dignitat i plenitud». A la pràctica els gairebé quatre dies de convivència es converteixen en un espai intergeneracional compartit per famílies i militants d’edat més avançada amb activitats molt apreciades com la pregària familiar.
Llegir més
Celebració a la parròquia de les Santas Margaritas.

L’ACO de Còrdova compleix 20 anys

Trobada l'11 de març per fer memòria, a la llum de l'Evangeli, del camí aquests anys juntament amb militants, simpatitzants i amics

15 Mar / Joan Andreu Parra /
El dissabte passat, 11 de març, vam celebrar a la parròquia de les Santas Margaritas el 20è aniversari de l'ACO a Còrdova. Ens vam trobar per fer memòria, a la llum de l'Evangeli, del nostre camí aquests anys juntament amb militants, simpatitzants i amics. Hi van assistir representants del nostre comitè general, el consiliari general i la coordinadora general del moviment, també membres del secretariat diocesà de pastoral del treball, amics de la JOC, de l'HOAC, dels equips parroquials de pastoral obrera, membres del fòrum Cristianismo y mundo de hoy…
Llegir més
Reunió de consiliaris en la darrera Jornada General.

ACO, una comunitat que fa comunitat, en missió i en xarxa

Jornada de consiliaris celebrada el 4 de març

15 Mar / Joan Andreu Parra /
[Pepe Rodado, consiliari general] Amb el lema ACO, una comunitat que fa comunitat, en missió i en xarxa, el dissabte 4 de març al matí, vam celebrar la Jornada de Consiliaris i Consiliàries del Moviment, als baixos de la seu d’ACO. Va ser presencial i online, una cosa que ens ha quedat des de la crisi de la Covid 19.
Llegir més
Participants a la Trobada de responsables de Vic. Foto: Jordi Nicuesa.

L’ACO posa al dia les seves Normes de funcionament i organització

El document es va aprovar en la Trobada de responsables que s’ha fet l’11-12 de febrer

13 febr / Joan Andreu Parra /
Després d’un treball ingent que s’ha allargat pràcticament dos anys i mig els responsables de l’ACO van aprovar unànimement diumenge 12 de febrer al migdia en la Trobada de responsables a la casa d’espiritualitat dels claretians a Vic les noves Normes de funcionament i organització del moviment. El document contempla les noves realitats socials, els canvis esdevinguts al moviment i una actualització del llenguatge utilitzat respecte el seu precedent que havia estat aprovat als VIIè i VIIIè Consells, de 2001 i 2005, respectivament.
Llegir més
Participants a la trobada de Nadal de la zona Besòs.

Contemplar les figures del pessebre

Recollim algunes trobades de Nadal a les zones i diòcesis

16 gen / Joan Andreu Parra /
Com cada any us compartim la felicitació de Nadal de la militant Paquita Morillo: cara i dors. I a continuació, ressenyem dues cròniques de trobades de Nadal a Còrdova i a la zona Besòs.
Llegir més
Una de les votacions en plenària del XII Consell.

El XII Consell encoratja l’ACO a continuar la seva missió

El lema de la trobada de dos dies ha estat «Sembrem grans de mostassa avui»

14 des / Joan Andreu Parra /
Un nou Document d’Identitat, una nova Carta Econòmica i tres línies d’actuació aprovades al XII Consell resituen l’ACO en uns nous temps i ben engreixada per portar el missatge d’alliberament de Jesucrist a les classes populars i treballadores. Missió acomplerta del moviment després d’una dilatada fase preparatòria de treball en grups de revisió de vida, grups de treball i comissions vàries que han culminat en un intens XII Consell celebrat a Veciana del 18 al 20 de novembre passats.
Llegir més
Presidents entrant i sortint, consilaris generals entrant i sortint i la presidenta Rocío Elvira.

Jordi Soriano Márquez escollit president de l’ACO a la 69a Jornada General

El consiliari Jaume Fontbona ha estat el ponent convidat

11 nov / Joan Andreu Parra /
El militant de la zona Barcelona Nord Jordi Soriano Márquez ha estat escollit president del moviment Acció Catòlica Obrera en la celebració de la 69a Jornada General als Salesians d’Horta de Barcelona i compartirà la responsabilitat amb la presidenta Rocío Elvira. «Soc un militant de base, amb 45 anys de militància i agraeixo la vostra confiança. La meva porta sempre serà oberta a les vostres aportacions.
Llegir més
Rocío Elvira i Santi Boza, presidenta i president en funcions, conviden en un vídeo a participar al XII Consell.

Tots i totes fem Consell

Darreres informacions d'interès per als delegats

9 nov / Joan Andreu Parra /
«Perquè on n'hi ha dos o tres de reunits en el meu nom, jo soc allí enmig d'ells» (Mt 18,20). Aquesta cita de Mateu li serveix als presidents Rocío Elvira i Santi Boza, per convocar-nos al XII Consell. Consulta el vídeo.  
Llegir més
Militants de la zona del Baix Llobregat.

Assemblea d'inici de curs al Baix Llobregat

Tica Font, del Centre Delàs, va ser la ponent convidada

9 nov / Joan Andreu Parra /
[Jordi Romero] El dissabte 5 de novembre ens vam trobar la zona del Baix Llobregat per celebrar la castanyada i començar el curs oficialment. Vam poder gaudir d’una xerrada per part de Tica Font, del Centre Delàs d’estudis per la pau. Es va centrar en què entenem per pau avui, quin es el context soci/econòmic de la actual guerra d’Ucraïna, i quines accións de pau podem afrontar en el dia a dia, contra les violències quotidianes. A més vam recuperar el berenar final, que era tradicional, abans de la pandèmia.
Llegir més
Foto d'un dels grups de la zona Besòs.

Els grups de Revisió de Vida, protagonistes sinodals del Consell

Properament s’obrirà la inscripció del XII Consell que se celebrarà del 18 al 20 de novembre

3 oct / Joan Andreu Parra /
El Consell és el màxim òrgan de govern de l’ACO en el qual participen tots els grups de Revisió de Vida que constitueixen el moviment a través del seu responsable. Aquesta centralitat dels grups i de les zones es vol subratllar en el proper XII Consell, que se celebrarà del 18 al 20 de novembre propers, i per això s’ha demanat una foto recent de cada grup per poder-les mostrar a la casa que acollirà el Consell, a Veciana.
Llegir més

Pàgines

Últims articles
Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE