Please enable JS

L'acompanyament cristià en la Jornada de Responsables

maig 14/Maria Martínez/

En el calendari del curs figurava que els dies 21 i 22 d’abril celebraríem la Jornada de Responsables. El Comitè Permanent va valorar i així ho va presentar al Comitè Català, que si la feiem d’un sol dia i a Barcelona hi hauria la possiblitat que la participació dels responsables fos més nombrosa. També el Comitè Permanent va fer la proposta de poder dedicar-la a reflexionar com podem acompanyar als militants, als responsables de grup, de zona i de comissions.

Aprovades les propostes, li vam demanar a Josep Baquer que ens ajudés en aquest treball de l’acompanyament el diumenge 22.

Per una indisposició a última hora del ponent, el consiliari general de l'ACO, Josep Jiménez Montejo va haver de refer el treball a realizar a partir de les pautes indicades per Josep Baquer i va organizar i assumir el contigut de la Jornada. El coordinador, Joaquim Villanueva, va fer que tots i totes disposéssim del material necessari preparat pel Josep.

El programa deia: “Acompanyar: la claror de la mirada” i el contingut, una Revisió de Vida. En el Veure, un temps personal per pensar en un aspecte positiu i en un altre de negatiu de cada un del membres dels nostres grups, prendre consciència de la seva vida, una estona de pregària i posada en comú. En el Jutjar, les actitutds bàsiques en l’acompanyament cristià i presentació d’Estudi d’ Evangeli: Com fa Jesús l’acompanyament de Pere i l’Actuar, quins descobriments i crides a partir del que hem treballat. La celebració de l’Eucaristia va ser molt viscuda i amb un sentiment de comunitat.

Malgrat que des del Comitè Permanent hem fet propostes de canvis de format i durada per possibilitar una major participació, hem comprovat que aixó no ha sigut possible. Aquesta inquietud la traslladarem als responsables de zona per tal que ho valorin amb totes i tots els responsables de grup.

Hem demanat un petit article per posar en valor la Jornada a tres testimonis que han participat per primera vegada i també recollim les conclusions. Podeu consultar-ho a l'enllaç.

Maria Martínez



Altres articles


Som la Rocío Elvira, en Jordi Soriano (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general) i en Pepe Rodado (consiliari general), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO.

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.