L'acompanyament cristià en la Jornada de Responsables

En el calendari del curs figurava que els dies 21 i 22 d’abril celebraríem la Jornada de Responsables. El Comitè Permanent va valorar i així ho va presentar al Comitè Català, que si la feiem d’un sol dia i a Barcelona hi hauria la possiblitat que la participació dels responsables fos més nombrosa. També el Comitè Permanent va fer la proposta de poder dedicar-la a reflexionar com podem acompanyar als militants, als responsables de grup, de zona i de comissions.

Aprovades les propostes, li vam demanar a Josep Baquer que ens ajudés en aquest treball de l’acompanyament el diumenge 22.

Per una indisposició a última hora del ponent, el consiliari general de l'ACO, Josep Jiménez Montejo va haver de refer el treball a realizar a partir de les pautes indicades per Josep Baquer i va organizar i assumir el contigut de la Jornada. El coordinador, Joaquim Villanueva, va fer que tots i totes disposéssim del material necessari preparat pel Josep.

El programa deia: “Acompanyar: la claror de la mirada” i el contingut, una Revisió de Vida. En el Veure, un temps personal per pensar en un aspecte positiu i en un altre de negatiu de cada un del membres dels nostres grups, prendre consciència de la seva vida, una estona de pregària i posada en comú. En el Jutjar, les actitutds bàsiques en l’acompanyament cristià i presentació d’Estudi d’ Evangeli: Com fa Jesús l’acompanyament de Pere i l’Actuar, quins descobriments i crides a partir del que hem treballat. La celebració de l’Eucaristia va ser molt viscuda i amb un sentiment de comunitat.

Malgrat que des del Comitè Permanent hem fet propostes de canvis de format i durada per possibilitar una major participació, hem comprovat que aixó no ha sigut possible. Aquesta inquietud la traslladarem als responsables de zona per tal que ho valorin amb totes i tots els responsables de grup.

Hem demanat un petit article per posar en valor la Jornada a tres testimonis que han participat per primera vegada i també recollim les conclusions. Podeu consultar-ho a l'enllaç.

Maria Martínez

COM CONNECTAR-NOS

ACO ACCIÓ CATÒLICA OBRERA
C/Tapioles, 10 2n, 08004 Barcelona
hola@acocat.org
93 505 86 86

APUNTA'T A L'E-BUTLLETÍ

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per provar si vostè és un visitant humà i així evitar l'enviament de correu brossa.