• Inici
  • /
  • Opinió
  • /
  • Esprement el darrer trimestre del curs 2018-2019

Esprement el darrer trimestre del curs 2018-2019

[Maria Martínez, presidenta] Els curs 2018-2019 ha estat un curs ple de vida, i també de comiats a companyes i company estimats  que hem fet molt camí junts i que ja han estat acollits a la Casa del Pare-Mare. Recordem al Jaume Ribas que va morir al març, l'Esther Ortega a l’abril, la Montserrat Forés i la Carmen López fa pocs dies.

Un curs amb relleus en les responsabilitats a nivell de grups, Zones/Diòcesis, Comissions i Comitè Permanent.

La línia prioritària de la Iniciació i de manera transversal amb la Corresponsabilitat, ens ha ajudat a treballar l’objectiu del curs amb la proposta d'una RdV i un EdE. També les Jornades, organitzades durant el curs han tingut present la Iniciació així com l’acompanyament.

Voldria fer present alguns dels moments que he pogut compartir durant aquest últim trimestre (i no perquè la resta del curs no hagi estat igual d’important i enriquidor), que ens ajuden en el nostre caminar de militants compromesos i compromeses, plenes de la força que ens dona l’ACO. “I si un de sol pot ser vençut, dos ja planten cara. Perquè: Una corda de tres caps no es trenca fàcilment” (Coh 4,12) (aportació dels testimonis en la Jornada d’Iniciació el passat 24 de març).

· Celebració diocesana del 1r de Maig a l’Església de Mare Déu de la Llum a l’Hospitalet el 3 de maig. “Prou precarietat!!! Protecció social digna”. Vàrem escoltar els testimonis de tres dones que viuen la precarietat i la lluita davant la protecció social dels treballadors/es. Amb l’elaboració i lectura del Manifest en el que constatem com la desigualtat, la precarietat i la pobresa crònica creixen, denunciem el sistema capitalista que dicta les polítiques que propicien el màxim guany i ens comprometem a ser a prop de les persones, reclamar a les Administracions públiques i continuar lluitant pel treball digne, conjuntament amb les organitzacions eclesials que conformem la Plataforma Església pel Treball Decent.

· 5 de maig, Jornada de Responsables “Com transmetre la riquesa del moviment a la militància” amb les aportacions de l'Oriol Garreta, el Javier Cámara i el Joan Valls i la Montse Oller. Ens fèiem aquestes preguntes i ens van ajudar a respondre-les partint de les seves vivències per haver exercit diverses tasques i responsabilitats en el moviment.

· Festa de l'Acció de la JOC a la plaça Roja de Nou Barris l'11 de maig, vàrem acompanyar com cada any als i les joves, militants i d'iniciació. També va ser un moment de retrobades amb militants de l'ACO que acompanyen la JOC. Aquesta jornada serveix per compartir les diferents accions o descobertes fetes durant la campanya entre les diferents federacions.

· Trobada bilateral JOC-ACO el 24 de maig, el Secretariat Nacional i el Comitè Permanent vàrem presentar la situació de cada moviment, també el treball fet i el de futur. Un calendari del curs ens ajudarà a programar trobades per enfortir la relació com a moviments germans que som. Convençuts que les aportacions dels i les joves i la nostra experiència és un tresor que hem de continuar cultivant i cuidant.

· Trobada diocesana dels infants TDI MIJAC el 25 de maig a l'escola gabrielista de Besòs. Els diferents centres del MIJAC es van trobar per passar el dia plegats. Els nens i nenes compartien el treball de la campanya feta durant tot el curs amb jocs preparats a cada centre. També hi va haver altres estones de joc compartint l'alegria de ser del MIJAC.

· 1 de juny a la parròquia de Sant Vicenç de Castellbisbal, celebració del final de curs de la Zona Montserrat. El Josep Maria Oró ens va fer una presentació de Mans Unides i la seva experiència en un projecte a Colòmbia, àmplia, rica, viscuda, tot un testimoni de presència, de compromís i d’estimació. Després l'Eucaristia compartida amb els  feligresos de la parròquia i el sopar.

· L'1-2 de juny la GOAC celebrava la seva Assemblea Diocesana a l'alberg Mare de Déu Montserrat a Barcelona. Ens van convidar com cada curs el diumenge a l'Eucaristia, molt participada, valorant que no estem sols i soles i que la força la tenim cercant el que uneix als dos moviments. La Maria del Mar Albajar ens deia el 12 d'octubre “l'evangelització és mirar l'altre als ulls, mostrar qui som, és interrelació”. Va acabar amb el dinar.

· Final de curs de la Zona Besòs el 7 de juny a la parròquia de Sant Paulí. Estava previst el treball per grups i es va decidir que ho podíem fer en un de sol. Es preguntava quina vivència tenim del moviment en els nostres grups i a la Zona, com ens obrim més enllà de les portes de l’ Església i si arribem als més senzills. Algunes de les aportacions van ser   propostes a la participació dels i les militants i també a la iniciació. Va finalitzar la jornada amb un sopar.

· L'últim Comitè Català del curs ens vàrem reunir dissabte 8 de juny, ple de punts en l'ordre del dia que resumint van ser: valoració del curs a les zones, propostes per avançar en les línies d'actuació i objectius en el proper curs. També valoració de la Trobada de la Setmana Santa i Jornada de Responsables. Informació actualitzada de les cinc comissions i acabant amb altres informacions. Cada Comitè és un moment molt important per rebre i donar el que és el moviment a través dels responsables de les zones.

· Els dies 7, 8 i 9 de juny la JOC va celebrar el seu XVI Consell Nacional a la casa d'Espiritualitat Sagrada Família de Rubí. El lema del Consell era “Decidim units/des el nostre present”. Amb el Santi vàrem poder assistir el diumenge durant tot el dia. Després del treball d'esmenes i aprovació dels objectius, el document quedava aprovat i  finalitzava el Consell amb la celebració a la tarda de l'Eucaristia plena d'alegria. Al matí, en la nostra salutació ja els hi dèiem que el lema del Consell era encoratjador i tenia  molta força.

· Trobada final de curs Zona Barcelona Nord el 14 de juny. El sopar primer i després per grups respondre a les preguntes, si hi ha poca gent que té interès per l'evangeli, quan he estat evangelitzat pels altres i en quin moment l'evangeli m'ha tocat. Asseguts després en cercle anàvem amb un fil de colors fent xarxa-fent comunitat. Ens preguntaven com t'ha tocat a tu aquesta trobada i ens demanaven que passem el fil a algú altre.

· Assemblea fi de curs ACO Madrid el 16 de juny a la parròquia de Nuestra Señora de La Guía. Vàrem agafar amb el Santi l'AVE a primera hora del matí per arribar a casa el mateix dia a última hora. Ens esperaven a l'estació per anar als locals de la parròquia. Alguns dels i les militants ens havíem trobat el 12 d'octubre, també en l'Intercambio del 6-8 de desembre i en el Comitè General de gener. Havien preparat una assemblea que els títols eren : REVISAR EL CURSO, QUERERNOS Y CONVIVIR, INICIACION ¿QUÉ HACER?, CELEBRACIÓN, REFLEXIÓN (responsable de Zona) Y ORACIÓN. Un ordre del dia que vam poder compartir i complir. La distància i les i els militants que no són molts, ens dona la convicció que hem d'estar molt a prop. Va ser bona noticia que la Noelia assumís la responsabilitat de la Zona/Diòcesi i amb il·lusió expressava que era una nova experiència. A última hora vàrem trobar-nos amb el president de l'HOAC per comentar la situació dels dos moviments a nivell estatal.

· El 5 de juliol va ser l'últim Comitè de Zona del Baix Llobregat a la parròquia de Sant Bartomeu, a on els responsables van fer una valoració del seu grup durant aquest curs. Una estona dedicada també a la Jornada de final de curs del 30 de juny. Va ser molt positiva la valoració i donaven l'agraïment als i les militants que aporten el seu temps i esforços perquè sigui un èxit la paella-fideuà. Vàrem compartir després el sopar.

· Final de curs de la Zona de Nou Barris el 7 de juliol a la parròquia de Santa Engràcia. El gest era “Escrivim aquells signes d'esperança que hem viscut aquest curs” i ens preguntaven: “¿T'apuntes a fer un mini hort urbà amb noms de moments de resurrecció?”  I sí, testimonis que ens explicaven com havien viscut signes d'esperança, moltes vegades amb dificultats. També cadascú de nosaltres vàrem poder recordar a persones o fets que ens feien posar nom a l'esperança. Amb el text de l'Evangeli segons Marc i un altre de la Pepa Torres va acabar aquesta primera part per passar a l'elecció de la millor de les amanides (totes estaven boníssimes) que després sopant compartiríem.

· Bilateral ACO França-ACO Espanya els dies 13 i 14 de juliol. Una trobada a la seu del carrer Tapioles a on van participar per França, el secretari general, el consiliari general i el responsable de Relacions Internacionals, i per part del nostre moviment el Comitè Permanent i militants de la Comissió de Iniciació. Ens va acompanyar també el Josep Jiménez Montejo. El treball de fons era la Iniciació, veure la realitat, com iniciem i a qui. Dies de conèixer els dos moviments, de constatar dificultats, preocupacions i també  ganes de continuar treballant perquè l'Esperit ens empeny i ens acompanya: “la missió de l'ACO és l'evangelització del món obrer”. La nit de dissabte la visita guiada a l'església  de Santa Maria del Pi, el sopar en un restaurant del barri gòtic i a primera hora del matí de diumenge participar a la missa internacional a la basílica de la Sagrada Família. Anant després de nou a la seu de l'ACO i continuar el treball fins l'hora de dinar.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  • All Posts
  • Notícies
  • All Posts
  • Opinió
Subscriu-te al nostre butlletí

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

  • All Posts
  • Notícies
SALILLUM 20

EDITORIALA collibè de gegants ENS HI ENDINSEMÉs possible evitar la impunitat empresarial? TRIBUNA A PEU…

SUBSCRIU-TE A L'E-BUTLLETÍ

      C/Tapioles, 10 2n, 08004 Barcelona
     93 505 86 86

    © 2024 ACO. Tots els Drets Reservats.

    Un web de Mauricio Mardones