Please enable JS

20 anys d’un mar de fueguitos

març 17/Àngela Rodríguez/

Tots som “un mar de fueguitos”, en paraules d’Eduardo Galeano, i aquest va ser el lema del 20è aniversari de l’ACO a Còrdova. L’acte de celebració responia exactament a aquesta expressió: un acte molt senzill però ple d’emotivitat i de testimonis del què l’ACO ha representat per a la vida, el compromís i la fe de la militància de Còrdova. 

“El mundo es eso: un montón de gente, un mar de fueguitos donde cada persona brilla con luz propia entre todas las demás”. I així, en aquesta celebració tothom va brillar amb llum pròpia. Començant amb l’acte en sí, amb les paraules de Galeano i amb les lectures de l’Evangeli que conviden a ser la sal de la terra i a no amagar la nostra llum. Va seguir el vídeo commemoratiu dels 20 anys de l’ACO a Còrdova, on van sortir testimonis tan emotius com el de Paco Aguilera, que malgrat els seus impediments de salut també va assistir a l’acte, o de Fina Faidella, que va acompanyar i va contribuir tant en el naixement i consolidació del moviment en aquelles terres.

Després es va deixar un espai perquè tothom pogués compartir el què havia representat l’ACO  en les seves vides, ajudant a construir amb cada testimoni uns centres florals que van il·luminar la parròquia de les Santas Margaritas, en un dels barris més humils de Còrdova. I, per finalitzar, un aperitiu i dinar comunitari, on tothom va aportar alguna cosa, des del salmorejo de la Loli fins al perol de les dues cuineres que ho van preparar (jo hauria dit que van preparar un arròs o una paella, però a Còrdova es diu “hacer peroles”).

En fi, que la senzillesa i emotivitat d’aquest 20è aniversari ens ha d’omplir de goig i d’esperança en una classe obrera compromesa en els seus àmbits i seguidora de l’estil de vida de Jesús. Moltes felicitats i llarga vida a l’ACO a Còrdova!

 

Àngela Rodríguez
Coordinadora de l’ACOAltres articles


Som la Rocío Elvira, en Jordi Soriano (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general) i en Pepe Rodado (consiliari general), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO.

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.