Please enable JS

Apropant la Pastoral Obrera a l'arxiprestat de Collblanc-Torrassa

gener 07/Maria Martínez/

El curs passat la Delegació de Pastoral Obrera va fer la presentació al Consell Pastoral de l’arxiprestat de Collblanc-Torrassa a la Parròquia de Sant Ramon Nonat de Collblanc.  Fruit d’aquesta reunió, la Parròquia Mare de Déu de la Llum del barri de La Florida va decidir organitzar unes sessions de formació amb els objectius que deia el programa: Apropar-nos a l’Arxiprestat de La Torrassa-Collblanc des de la nostre especifitat de la Pastoral Obrera. Presentar què és i quina és la missió. Créixer en esperit comunitari i formar-nos de manera permanent.

El mètode d’aquesta formació va ser el de la revisió de vida. La primera sessió, el Veure el van exposar l’Èrika secretaria de la PO i la Rafi directora de la Pastoral Obrera de Barcelona. A l’ inici, una roda de presentacions de les quinze persones que, amb diferents situacions i realitats, anàvem explicant les experiències, dificultats, inquietuds, motivacions, patiments… A continuació un power point ens ajudava a situar-nos en la precarietat laboral i com aquesta marca o condiciona la vida personal i social, les causes que la provoquen, les conseqüencies generals, col·lectives i personals i els contravalors del sistema econòmic. Vam veure que la Pastoral Obrera forma part de la pastoral general  de l’Església, que pretén l’evangelització des del món obrer amb la realitat de complexitat que la composa (treballadors fixes, temporals, jubilats, autònoms, aturats, professionals, joves estudiants), també creant consciència social i obrera per transformar la realitat a la llum de l’Evangeli, el protagonisme que tenen els laics i les laiques i, finalment, els orígens i els moviments i col·lectius que la formem.

La segona sessió va ser presentada per la Mercè Solé, militant d’ACO, que, mirant la realitat de la Pastoral Obrera des de l’Evangeli, ens va situar en el Jutjar. Recordàvem el que havia sortit de vida en la sessió anterior, llegíem després textos de la Bíblia i pregàvem amb ells. Preguntes que ens féiem de com podem transformar aquesta realitat a partir de la Bona Nova de Jesús i què és per a nosaltres la Bona Notícia de Jesús, també afirmacions de que hem de tenir consciència de comunitat, en l’Església i fora de l’Església.

En la tercera sessió, l’Actuar, dos EPOS (equips de Pastoral Obrera) de Sant Boi i Nou Barris, ens van ajudar amb la seva experiència i testimoni a motivar-nos per iniciar un equip.

Les persones que van participar van ser constants en l’ assistència i part del grup molt interessades a continuar treballant entorn de la Pastoral Obrera. Es va proposar celebrar el proper 1r de Maig en la Parròquia. Ara, amb els contactes que es vagin tenint, caldrà un acompanyament per dinamitzar i animar el futur equip.

 

Maria MartínezAltres articles


Som la Rocío Elvira, en Jordi Soriano (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general) i en Pepe Rodado (consiliari general), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO.

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.