Descobrir com s’acompanya des de l’amor gratuït: darrer encontre Fueruña

A la trobada Fueruña que vam fer els passats 11 i 12 de novembre vam començar compartint la situació de cada Zona:

Alacant. La Silvia Bernad i en Franc Ferrández van explicar que són dos grups, un amb dificultats de reunir-se. Han de fer amb ells un procés de clarificació. No han organitzat encara l’assemblea d’inici de curs. Hi ha dues velocitats. Han fet el treball decent a la parròquia i a l’equip de comunicació. Aniran convocant gent per celebrar els 25 anys de la JOC i també el recés de Setmana Santa per aprofundir. Silvia diu que moltes vegades se sent impotent, però il·lusionada i acompanyada, no li pesa, necessita veure més comunitat. Franc diu que el tema central és la fe i el que fas és el mateix però amb altre talent, amb altra visió, molt il·lusionat.

Còrdova. En Rafael Montilla i en Fabio Almeida van explicar que són tres grups (19 militants). Abans eren quatre grups i han necessitat estructurar-los després de la baixa de tres militants. Hi ha hagut una petita crisi per la sortida d’aquestes persones, han d’aprendre a assumir-ho i a plantejar-se per què se’n van. A l’assemblea d’inici de curs es van marcar tres objectius partint i recollint del curs passat. Un repte és la iniciació, quatre formen un petit comitè. Falta un consiliari i segurament s’incorporarà el que està amb el Paco Aguilera. Participen o ho faran en la Pastoral Obrera, Nadal, 8 de Març, Setmana Santa, Assemblea sobre l’acció. Tot això complementa la RdV. Començar amb un nou equip de responsables, reptes de la iniciació, necessitat de repartir tasques, dificultat de trobar responsables.

Madrid. La Miryam Pérez, en Fernando Sainero i en Juan Antonio Delgado van explicar que són tres grups (22 militants). Hi ha un quart grup en iniciació, en total 8 més 2 acompanyants, són persones migrades, només un espanyol. Van poc a poc donant passos. Fernando Rivas podria començar un altre grup. Les assemblees s’han de fer més eficaces i concretes. Potenciar la RdV. Organitzen assembles d’inici i final de curs, Nadal, formació. Miryam diu que l’any passat va començar a situar-se, després de dos anys com a responsable a Madrid, fent equilibris amb coses que no acaben de quadrar. Ha fet el mes important, repartir el treball, la gent està molt compromesa i el que falta és compartir.

Catalunya. La Cèlia Santiago i la Maria Martínez vam explicar el curs detallant, animant i incidint en la importància del calendari, enquesta i objectius del Consell. També vam explicar la situació de les Zones i amb més detall la del Baix Llobregat.

 

En Pepe Lozano ens va demanar, abans de començar la ponència, escriure què era per nosaltres acompanyar i no acompanyar, per després compartir-ho. Les preguntes es van estructurar en:

Com ser acompanyat: experiència que tinc de ser acompanyat, què és el que valoro més d'aquest acompanyament, què ha faltat, què he après i com he descobert la presència de Jesús.

Com acompanyem: experiència que tinc, coses positives que he experimentat, què crec que ha faltat, després de tot el que he viscut com crec que he de situar-me a l'hora d'acompanyar, què m'aporta la fe en Jesús per acompanyar.

Com acompanya l'ACO i com es deixa acompanyar.

COM CONNECTAR-NOS

ACO ACCIÓ CATÒLICA OBRERA
C/Tapioles, 10 2n, 08004 Barcelona
hola@acocat.org
93 505 86 86

APUNTA'T A L'E-BUTLLETÍ

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per provar si vostè és un visitant humà i així evitar l'enviament de correu brossa.