Joves per un món millor: la Festa de l'Acció de la JOC

La JOC va celebrar la Festa de l’Acció el passat 27 de maig. Podeu llegir la crònica aquí. Destacaria primer el títol  “¡Protesta, però amb alegria!” i “Una festa que transforma la realitat amb rialles, dedicació i fam de vida”.

La Festa de l’Acció 2017 portava el lema Trenquem el mur de la desigualtat, construïm comunitat i centrada en la situació que viuen i pateixen milers de persones d’arreu del mon que cerquen refugi o asil. 

Era evident que hi havia molta vida jove amb ganes de treballar per un món millor; la campanya d’aquest curs i les accions que han realitzat ens ho demostren.

Vaig assistir a la tarda, per poder compartir les accions que han fet les diferents federacions, com per exemple, col·laboracions amb Stop Mare Mortum, participació a la manifestació Volem acollir, polseres solidàries… I com diuen ell@s, “són totes amb l’objectiu d’ afavorir l’equitat, el respecte, la comprensió i la integració”. La pregària de Mateu 25,35 va formar part de la tarda com Acció de Gràcies.

La taula rodona amb un recull de testimonis de  refugiats i voluntaris i voluntàries que, d’una manera o d’una altra, ajuden i estan al costat d’aquelles persones que més ho necessiten, que donen el seu temps i el seu esforç i a on Jesús era present en els diferents testimonis i accions, siguin o no creients o tinguin una altra religió.

Per acabar aquesta primera part de la festa la lectura del manifest i l’acte reivindicatiu de la destrucció del mur ajudaven a simbolitzar el que pretenia la Jornada.

Veure la plaça de Les Tres Xemeneies plena de joves que escoltaven els diferents testimonis i poder gaudir de la Trobada amb ell@s, amb consiliaris i amics de la JOC, compartir moments de conversa, ajuda a viure l’alegria i l’esperança que un altre món és possible, que sense els i les joves de la JOC ens costarà més arribar a aquesta utopia.

Vull donar les gràcies per poder participar de la Festa de l’Acció i també el fet que al cap de dues setmanes vaig poder compartir una estoneta amb la JOC Zona Sud-El Pla a la Festa de la Diversitat del barri, amb un stand que van instal·lar i que continuava el missatge que es va transmetre durant la Festa de l’Acció.

 

Maria Martínez Rojas
Presidenta

COM CONNECTAR-NOS

ACO ACCIÓ CATÒLICA OBRERA
C/Tapioles, 10 2n, 08004 Barcelona
hola@acocat.org
93 505 86 86

APUNTA'T A L'E-BUTLLETÍ

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per provar si vostè és un visitant humà i així evitar l'enviament de correu brossa.