Please enable JS

Joves per un món millor: la Festa de l'Acció de la JOC

juliol 14/Maria Martínez/

La JOC va celebrar la Festa de l’Acció el passat 27 de maig. Podeu llegir la crònica aquí. Destacaria primer el títol  “¡Protesta, però amb alegria!” i “Una festa que transforma la realitat amb rialles, dedicació i fam de vida”.

La Festa de l’Acció 2017 portava el lema Trenquem el mur de la desigualtat, construïm comunitat i centrada en la situació que viuen i pateixen milers de persones d’arreu del mon que cerquen refugi o asil. 

Era evident que hi havia molta vida jove amb ganes de treballar per un món millor; la campanya d’aquest curs i les accions que han realitzat ens ho demostren.

Vaig assistir a la tarda, per poder compartir les accions que han fet les diferents federacions, com per exemple, col·laboracions amb Stop Mare Mortum, participació a la manifestació Volem acollir, polseres solidàries… I com diuen ell@s, “són totes amb l’objectiu d’ afavorir l’equitat, el respecte, la comprensió i la integració”. La pregària de Mateu 25,35 va formar part de la tarda com Acció de Gràcies.

La taula rodona amb un recull de testimonis de  refugiats i voluntaris i voluntàries que, d’una manera o d’una altra, ajuden i estan al costat d’aquelles persones que més ho necessiten, que donen el seu temps i el seu esforç i a on Jesús era present en els diferents testimonis i accions, siguin o no creients o tinguin una altra religió.

Per acabar aquesta primera part de la festa la lectura del manifest i l’acte reivindicatiu de la destrucció del mur ajudaven a simbolitzar el que pretenia la Jornada.

Veure la plaça de Les Tres Xemeneies plena de joves que escoltaven els diferents testimonis i poder gaudir de la Trobada amb ell@s, amb consiliaris i amics de la JOC, compartir moments de conversa, ajuda a viure l’alegria i l’esperança que un altre món és possible, que sense els i les joves de la JOC ens costarà més arribar a aquesta utopia.

Vull donar les gràcies per poder participar de la Festa de l’Acció i també el fet que al cap de dues setmanes vaig poder compartir una estoneta amb la JOC Zona Sud-El Pla a la Festa de la Diversitat del barri, amb un stand que van instal·lar i que continuava el missatge que es va transmetre durant la Festa de l’Acció.

 

Maria Martínez Rojas
PresidentaAltres articles


Som la Rocío Elvira, en Jordi Soriano (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general) i en Pepe Rodado (consiliari general), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO.

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.