Please enable JS
A la dreta de la imatge, el president de l'ACO, Jordi Soriano, al seminari de la LOC-MTC.

Objectiu: descarbonitzar el planeta. El darrer seminari de la LOC

octubre 30/Jordi Soriano/

Des de el 19 al 22 d’octubre, s’ha celebrat a Setubal (Portugal) el Seminari Internacional de la LOC/MTC (Liga Operária Católica-Movimiento de Trebalhadores Cristiäos). El tema que vàrem tractar va ser: “Pacte Verd Europeu i Ocupació. Fons de transició justa. Impacte a les relacions Laborals i paper del diàleg social. Economia Circular”.

En aquest seminari internacional, vàrem participar persones provinents de l’HOAC, d’ACO, de la KAB Alemanya i de la NKOS SL d’Eslovàquia, així com militants de la LOC-MTC provinents de diverses diòcesis de Portugal. Per part d’ACO vàrem participar Salvador Clarós i Jordi Soriano. També va haver una representació de l’associació Europea EZA (Europäisches Zentrum für Arbeitnehmerfragen- Centre Europeu de Qüestions dels Treballadors), que finançava el seminari i l’MTCE (Moviment de Treballadors Cristians d’Europa).

En aquestes jornades de treball va quedar molt clar que és molt important la descarbonització del planeta i que hem de canviar els nostres costums per a evitar el continu deteriorament del nostre planeta. En els grups de treball vam coincidir que tots podem posar de la nostra part per a reduir consum i deixalles. També hem de tenir clar que hem de reaprofitar els residus, hem de ser capaços de frenar el consum i també hem de creure en les energies netes.

Salvador Clarós va formar part de la taula rodona “Economia Circular, Impacte en el mercat laboral de cada país”. En Salvador va explicar que a Catalunya tenim la Fundació Formació i Treball, que és un exemple de reutilització de la roba, reciclatge d’altres materials i d’inserció laboral.

Aquí teniu més info: https://sites.ecclesia.pt/loc-mtc/pacto-verde-europeu-e-emprego-fundo-de-transicao-justa-impacto-nas-relacoes-laborais-e-o-papel-do-dialogo-social-economia-circular/

 



Altres articles


Som la Rocío Elvira, en Jordi Soriano (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general) i en Pepe Rodado (consiliari general), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO.

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.