Oportunitats de treball per a tothom

El dissabte passat 4 de març i com cada any, la Pastoral Obrera de Catalunya va organitzar la Jornada d’ Estudi amb el lema “La nostra lluita, el treball decent. Primera fita: oportunitats de treball per a tothom!”.

La presentació de la Jornada deia que actualment es parla de “recuperació econòmica”,  encara que el nombre de persones sense ocupació continua sent dels més elevats d’ Europa, que l’atur juvenil té les xifres més esfereïdores del nostre entorn i les condicions laborals que vivim no són les més alliberadores.

Que la nostra missió de treballar des de l’Evangeli per l’alliberament de les persones més empobrides del món obrer, ens fa posar-nos en marxa i decidir continuar aprofundint en cada un dels quatre pilars del programa del Treball Decent, marcat per la OIT: oportunitats de treball per a tothom, garantir els drets laborals, estendre la protecció social i promoure el diàleg social (governs, món empresarial i sindicats).

Per ajudar-nos a fer aquesta reflexió ens va acompanyar en Carlos Obeso, llicenciat en Ciències Empresarials i màster en direcció d’empreses per ESADE. Actualment és el director de l’Institut d’Estudis Laborals (IEL) d’ESADE.

En el guió de la seva ponència ens deia que volia donar un panorama el més detallat possible de quines característiques especifiques té el mercat laboral espanyol i quins elements de fons expliquen aquestes característiques. Que no pretenia amb aquesta exposició donar cap recepta ni solució de com afrontar la precarietat o la desocupació per parlar de dos dels problemes bàsics.

A la tarda la proposta va ser fer treball personal rellegint la ponència i treball per grups compartint quatre preguntes i la nostra experiència. 

COM CONNECTAR-NOS

ACO ACCIÓ CATÒLICA OBRERA
C/Tapioles, 10 2n, 08004 Barcelona
hola@acocat.org
93 505 86 86

APUNTA'T A L'E-BUTLLETÍ

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per provar si vostè és un visitant humà i així evitar l'enviament de correu brossa.