Please enable JS
Grup de coordinació europeu de l'MTCE. Foto: MTCE.

Preocupació pel futur d'Europa a l'MTCE

març 04/Montserrat Sidera/

Del 16 al 18 de febrer, a Weezemal (Bèlgica) va tenir lloc la reunió del grup de coordinació europeu de l'MTCE (Moviment de Treballadors Cristians d'Europa) que se celebra una vegada a l’any. Ens reunírem representants dels següents moviments europeus: ACO França, HOAC, ACO Espanya, KAB Sud Tirol, LOC Portugal, CTC Suïssa, i la co-presidenta de l'MMTC. 

En un primer moment va ser un espai per conèixer com treballem els diferents moviments. Després es va valorar el Seminari i l’assemblea del setembre 2023 a Barcelona i es van fer propostes de com organitzar el proper Seminari-Assemblea 2024 que serà a Munic del 19 al 22 de setembre. Altres temes van ser la relació entre l'MMTC i l'MTCE, un debat que va ser presentat per la co-presidenta de l'MMTC: ens plantegem com compartir el treball i els reptes, ja que l'MTCE és l'organització continental europea de l'MMTC.

Les eleccions europees també va ser un tema important, ja que hi ha una preocupació pel futur d'Europa, amb la creixent irrupció dels populismes, la nostra posició com a moviments de treballadors cristians i la nostra responsabilitat en donar una veu a favor de la importància del nostre vot. 

A l'MTCE, tenim una gran preocupació respecte a la manca de relleus de responsabilitats a l’equip gestor (buró), format per president, presidenta, coordinador/a, consiliari i tresorer/a. A la l’assemblea del proper setembre cal fer el relleu de presidenta, coordinador/a i consiliari. Es un repte per tots i totes, perquè d’això en depèn la continuïtat de l'MTCE.



Altres articles


Som la Rocío Elvira, en Jordi Soriano (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general) i en Pepe Rodado (consiliari general), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO.

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.