Please enable JS
Grup de treball de la Carta Econòmica al XII Consell.

Quines són les funcions del/la responsable d’economia de l’ACO?

maig 17/Jordi Soriano/

Ja fa uns mesos que a l’ACO no tenim responsable de la Comissió d’economia i durant aquest temps us ho hem anat anunciant-t’ho amb el fi de tenir nou/nova responsable de la citada comissió. Però com ens deia a la trobada de Setmana Santa un militant amb molta experiència, no estem dient quines són les funcions d’aquest càrrec, i ara ho intentaré fer.

En primer lloc, dir que no treballa sol/sola, amb ell/a col·laboren els/les responsables d’economia de les diferents zones i diòcesis. També participa de la comissió la secretària del moviment, que és la comptable i qui vetlla per una correcta comptabilització de les partides i dona el suport tècnic a la comissió.

Les funcions del/la responsable d’economia són:

  • Vetllar per una correcta aplicació del pressupost i que no hi hagi desviacions.
  • Que tot el pressupost tingui sentit dins del que és l’objecte d’ACO.
  • Aplicar la carta econòmica del moviment.
  • Participar en el Comitè General i en el Comitè Permanent com a membre de ple dret. És l’encarregat/da de presentar el tancament anual i el pressupost per a la seva aprovació per part del Comitè General.

Aprofitem per recordar-vos, ara que estem en la campanya de la Renda, algunes qüestions:

  • Si et vols desgravar a la declaració de la renda la cotització que fas a l’ACO cal que ens enviïs un correu electrònic demanant-ho i adjuntant el dni escanejat a secretaria@acocat.org. En la declaració de l’IRPF 2023 ja ho podràs incorporar.
  • Els militants que això ja ho heu fet heu estat rebent per correu electrònic el certificat amb l’aportació feta a l’ACO l’any 2022. Hem tingut alguns problemes en l’enviament i podria ser que no l’hagueu rebut, però com a donants informats a Hisenda, en l’esborrany de la declaració ja surt la vostra aportació.
  • Us proposem repercutir la desgravació que obtingueu (entre el 60-80%) en la vostra cotització per tal d’incrementar els ingressos de l’ACO (com sabeu, enguany tenim un dèficit important).


Altres articles


Som la Rocío Elvira, en Santi Boza (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general), en Pepe Baena (consiliari general), la Carme Ruiz (responsable d'Iniciació, no hi és a la fotografia) i en Joan Comella (responsable d'Economia), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO. 

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.