Please enable JS
La presidenta de l'MTCE, Olinda Marques, amb la presidenta de l'ACO, Rocío Elvira.

Tres dies a Wezemaal amb el Moviment de Treballadors Cristians Europeu

abril 07/Rocío Elvira/

L’ACO ha estat present en les jornades del grup de coordinació del Moviment de Treballadors Cristians Europeu (MTCE) a Wezemaal (Bèlgica) de l’1 al 3 abril passats i es va parlar de la situació tant del moviment europeu com del moviment mundial. Ho va fer representada en la presidenta d’ACO, Rocío Elvira, que va substituir a la titular, la responsable de la Comissió d’internacional, Montserrat Sidera. A la trobada també hi havia el consiliari de l’ACO Josep Jiménez Montejo, que és, al seu torn, consiliari general de l’MTCE.

Durant els tres dies de reunions es van poder debatre diverses qüestions com la valoració de l’assemblea del 2021, els seminaris de treball realitzats i la situació dels treballadors europeus després de la pandèmia. Hem constatat les repercussions profundes que la pandèmia del coronavirus ha tingut en el treball, la família, les organitzacions i els afers socials.  

A la primera sessió vam posar en comú la situació de cada país: la realitat dels treballadors i les seves famílies, la situació política i social, les dificultats i les preocupacions de cada moviment.

A la segona sessió vam discernir quin és el nostre paper i missió com a organitzacions de treballadors cristians. En particular, ens vam fixar en els reptes i crides que rebem de la Doctrina Social de l’Església i del papa Francesc davant d’aquesta realitat.

A la darrera sessió vam dibuixar unes línies d’acció que puguin servir d’ajut i contribuir als objectius pel futur de cada país i com a MTCE. Al llarg dels tres dies vam poder fer una reflexió profunda de l’horitzó de l’MTCE i també del Moviment Mundial de Treballadors Cristians (MMTC).Altres articles


Som la Rocío Elvira, en Jordi Soriano (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general) i en Pepe Rodado (consiliari general), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO.

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.