Please enable JS

Una perspectiva de les encícliques socials de l'Església

maig 09/Cèlia Santiago/

Del 2 al 4 de maig, ha tingut lloc a Brussel·les la coordinació europea del MTCE (Moviment de Treballadors Cristians d'Europa).

El dia 2, es va reunir la coordinació per terminar d’organitzar l’Assemblea i el Seminari que se celebrarà del 27 al 30 de octubre, que aquest curs tindrà lloc a Àvila. Es parlarà dels canvis del món laboral: Cambios en el mundo laboral, causas y consecuencias sobre la vida del trabajador.

El dia 3, va tenir lloc el Seminari From Rerum Novarum to Laudato Si' que van organitzar conjuntament el MTCE i la COMECE (Comissió de les Conferències Episcopals de la UE). Les diferents ponències, totes elles molt interessants, van seguir el recorregut de totes les encícliques socials que al llarg dels 125 anys de la Rerum Novarum, s'han anat donant per part de diferents Papes, i l'evolució de la doctrina social de l'Església fins arribar a Laudato Si'. El seminari va acabar amb una taula rodona on els diferents ponents van debatre algunes qüestions al respecte.

A la tarda-vespre va continuar l'esdeveniment amb la intervenció de dos parlamentaris europeus, un del Partit Popular Europeu: Elmar Brok, i una altra del Partit Socialista Europeu: Patricia Toia. Aquesta última part va ser bastant fluixa en comparació a tota la feina que s'havia realitzat durant el dia, únicament es va salvar la intervenció de la professora Gabriel Ingeborg, vicepresidenta del Justícia i Pau d'Europa, la intervenció va ser d'un gran calat humà.

El dia 4 al matí, vam anar al Parlament europeu juntament amb els companys de l'HOAC i la LOC i vam tenir una entrevista molt interessant amb Paloma López, parlamentària d'IU. Durant l'entrevista ens va explicar d'una manera molt clara els problemes que estan tenint per tirar endavant algunes directives. Ens va parlar del TTIP, Renovables, Refugiats, Renda mínima.

Comentar que durant el Seminari ens van acompanyar diferents bisbes com ara, Ambrosio Gianni, vicepresident de la COMECE i President del departament de Afers Socials, i Patrick H. Daly, Secretari General. La resta de bisbes no es van presentar.

Un cop més aprofito aquest escrit per convidar als militants a la participació en la Comissió d’Internacional de l’ACOAltres articles


Som la Rocío Elvira, en Santi Boza (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general), en Pepe Baena (consiliari general), la Carme Ruiz (responsable d'Iniciació, no hi és a la fotografia) i en Joan Comella (responsable d'Economia), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO. 

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.