Please enable JS

L'ACO, espai de gràcia on treballa l'Esperit Sant

març 01/Joan Andreu Parra/

(Ana M. Giménez i David Masobro) El diumenge 24 de febrer va tenir lloc a la parròquia Mare de Déu del Port, la segona jornada d’Estudi d’Evangeli de la zona del Baix Llobregat. Aquest curs té com a lema «Aneu per tot arreu i doneu fruit»(Jn 15,16) i com a eix la iniciació en un doble sentit: tots som iniciadors i tots ens estem iniciant contínuament.

Vam treballar el text de 2Co 3,1-6 i Josep Hortet, rector de la parròquia, ens va donar unes pistes per treballar el text. El Josep ens va dir que l’ACO és un espai de gràcia on hi treballa l’Esperit Sant. El moviment ha de saber acompanyar, tot mostrant la tendresa de Déu i sense fer judicis de valor dels processos de les persones. 

En la nostra reflexió vam rebre l’aportació de dos testimonis. En primer lloc la Modes del grup Àgora ens va fer un resum sobre les conclusions de l’Estudi d’Evangeli del seu grup. El text ens fa reconèixer en nosaltres l’acció de Déu i no tant l’acció basada en el nostre esforç. La Modes va compartir amb nosaltres la seva experiència de voluntariat amb gent gran. Concretament ens va explicar la relació d’amistat entre dues senyores. La seva relació és una carta escrita en els seus cors. No tenen família però es tenen l’una a l’altra.

En segon lloc, Santi Garcia, del grup del Prat va enfocar el seu testimoni en el tema de la iniciació. Va explicar la seva experiència com a catequista de confirmació. També va introduir dos nous membres: la Lucía i el Raül en el seu grup. En la seva feina haver fet de delegat de personal l’ha ajudat a relacionar-se amb molta gent i a veure que abans que treballadors som persones. Hem d’actuar a la feina igual que fora d’ella i no perdre els valors ni els principis. De les lectures de l’Estudi d’Evangeli es queda amb la idea de que és l’acció que fem individualment el que la resta de persones que ens envolten s’emporten de nosaltres.

A continuació vam fer tres grups a partir dels quals vam fer una pregària que vàrem compartir durant l’eucaristia que celebràrem amb la comunitat parroquial.

A l'enllaç teniu algunes imatges de la trobada.