Please enable JS

Preparats per ser homes i dones significatius

juny 04/Joan Andreu Parra/

[Ana M. Giménez] El passat diumenge dia 13 de maig va tenir lloc el darrer estudi d'Evangeli de la zona del Baix Llobregat amb el lema “Perquè on tens el tresor hi tindràs el cor” (Mt 6,21). El vam fer a la parròquia de Sant Albert Magne de l'Hospitalet de Llobregat. Ens va ajudar aquesta vegada en Josep Maria Pujol.

La jornada va transcórrer com sempre: una explicació al text, dos testimonis, una estona de treball de grups i el compartir final. El text que vam treballar va ser l'elecció dels dotze de Mt 10, 1-10a. En Josep Maria ens va donar quatre pistes per treballar el text. Ens comentà com aquest Evangeli és una crida a anar eixamplant horitzons i a anar obrint pas. També ens mostra la primera comunitat, la dels dotze, dels primers que van seguir Jesús. Un grup de persones molt diverses però que estarà amb Jesús i continuarà la seva tasca. Jesús els envia per curar... Jesús sempre ens mostrarà allà on sigui les xacres del món, de la seva societat, no ens crida tant a fer coses com a ser significatius. Que allà on siguem poguem portar el Regne de Déu i mostrar a tots els homes el seu amor Amor transformador.

Després de donar-nos aquestes pistes van tenir lloc dos testimonis. El primer va ser de l'equip de “Panes y peces”. Ens van comentar com els hi afecten les retallades en els àmbits del sector públic: la sanitat i l'educació. El segon va ser de la Núria Estruga, que aquest any acaba la seva responsabilitat com a Responsable de zona. La Núria ens va explicar que havia gaudit molt de la seva responsabilitat però també ens va comentar quins havien estat els aspectes que li havien costat més de la seva tasca, va agrair tot el que havia après i va acabar amb una acció de gràcies i demanant que hi hagi més militants que prenguin responsabilitats en el moviment.

A continuació vam treballar dues preguntes per a la reflexió als grups:

1. Quines són les xacres del nostre món, a les quals hem de donar resposta?
I 2. A què i a qui ens envia Déu ara?

El treball de grups va ser molt enriquidor i van sorgir moltes pregàries d'agraïment per haver pogut participar, per la presència de l'Àngel Mena i de la Montserrat Rubio i per la redescoberta de Déu en la vida de cada dia. 

La trobada va finalitzar amb una pregària preparada pel Josep Maria que ens va ajudar a fer pregàries espontànies.

Vam acabar l'estudi d'Evangeli amb forces renovades per a ser sal i llum en el nostre món, o dit amb paraules del Josep Maria: “homes i dones significatius”.