Please enable JS

El Primer de Maig a Lleida

maig 03/Joan Andreu Parra/

L’eucaristia del Primer de Maig d’aquest 2017 s’ha celebrat a la parròquia de Sant Agustí del barri de la Bordeta (Lleida), on ens hem aplegat per commemorar el Dia Internacional dels treballadors i treballadores i celebrar la festa de Sant Josep Obrer.

Després d’escoltar la Paraula de Déu, el bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez [el qual ha publicat aquesta reflexió «El cristià, davant l’1 de maig»] ens ha encoratjat a viure el treball com una part de la dignitat de la persona, tal com ens indica sant Pau a la carta als Tessalonicencs i viure el nostre dia a dia amb la senzillesa i entrega de Sant Josep Obrer; també ens ha convidat a dedicar la nostra pregària pels treballadors amb feines precàries i pels que estan en situació d’atur.

Per acabar hem llegit el manifest fet pels diferents moviments obrers, religiosos/es i delegacions de Pastoral Obrera de Catalunya, on es reivindica el dret al treball, però no qualsevol treball, sinó un treball decent per a tothom.

A més del nostre bisbe, l’eucaristia ha estat concelebrada pel delegat de Pastoral Obrera P. Joan Valls, sdb, el P. Angel Pinto, sdb, el P. Nemesí Sola, cmf i Mn. Carles Sanmartí.

Després de l’Eucaristia hem fet un esmorzar que ha servit per fer una estona de convivència.

Pastoral Obrera de Lleida