Please enable JS

«La persona de Jesús», formació a la diòcesi de Vic

abril 17/Joan Andreu Parra/

[Ramon Porti, diòcesi de Vic] Sota el lema de “La persona de Jesús. Com ha evolucionat al llarg del temps la fe per part dels creients” el passat 11 de març l’ACO de la diòcesi de Vic vam organitzar una trobada de formació a la parròquia de Montserrat, a La Balconada a Manresa amb unes vint persones assistents entre militants de Manresa, Igualada, Ripoll i convidats del Poble Sec i de la mateixa parròquia de la Balconada i simpatitzants. 

Va conduir el tema en Josep Mª Pujol, rector del les parròquies de Sant Maure i Santa Margarida de Montbui, membre de l’equip de joves d’ACO de l’Anoia.

Es va començar la jornada llegint el manifest elaborat per la Pastoral Obrera de Catalunya respecte a l’accident laboral que va causar la mort de tres treballadors a la mina de Súria dos dies abans.

Després d’exposar l’evolució de la creença de Jesús al llarg de la història dins les comunitats grega, romana, amb la creació del dret canònic, el retorn a les fonts originals reclamat per Luter, l’església més dogmàtica, fins arribar als nostres dies amb una fe que entén que el que importa és estimar.

Per arribar aquí, comentàrem el llibre Qui és Jesús?, d’en Josep M. Rovira Belloso on ens exposa els fets fonamentals de la vida i actes de Jesús, buscant els textos del NT, comentant-los, acollint-ho a la nostra vida, és a dir, portar-la com una acció, sentir-nos identificats en els seus actes.

Després d’un col·loqui, finalitzà la jornada agraint l’assistència per part de tothom i especialment l’aportació d’en Josep Mª Pujol.