Please enable JS

Trobada final de curs Zona Barcelona Nord

juliol 08/Joan Andreu Parra/

Durant la trobada de final de curs de la zona un grup de militants vàrem compartir alguna vivència de participació del moviment. Us exposo una de les vivències.

Descripció de la vivència

Un senzill recés com tants que es fan al llarg del curs pels grups de Revisió de Vida, però en aquesta ocasió de manera conjunta per dos grups, Sagrera II i Sagrera III que, de fet, també comparteixen des de fa molt temps el consiliari. Als dos responsables ens va semblar que era una manera pràctica d'alleugerir-li la feina, si es pot dir d’aquesta manera. L’esquema era molt senzill: recés, dinar i celebració.

 

Com ens va tocar

Als membres del grup de Sagrera III, acostumats a ser poquets, el fet de compartir el treball amb molta més gent va suposar d’entrada un enriquiment, alhora que ens va obligar a esforçar-nos un xic més i entomar-ho amb una actitud diferent a la que estem habituats.

Però, a més, no es tractava d’un compartir genèric, si no de retrobar-nos amb militants coneguts i apreciats, alguns dels quals han estat referent per a nosaltres. La trobada ens va permetre “posar-nos al dia” de la seva trajectòria.

També ens va permetre adonar-nos que cal practicar, que cal viure la fe en comunitat i fer-ho més sovint.

I el més significatiu, es va despertar en nosaltres la il·lusió per viure la fe, en comunitat, en un recés. Cal posar-s’hi. Va ser una experiència realment emotiva.

Prova de tot plegat és que se’ns va fer curt i ens van quedar ganes de repetir.

 

Experiència de moviment

Sens dubte.

Tot plegat va sorgir d’una reunió de Comitè de Zona. Es fa palès fins a quin punt una reunió que a priori sembla protocol·lària i pesada pot influir i afavorir la marxa dels grups.

Es van treballar materials sorgits del moviment, concretament d’un taller de Setmana Santa: “Viure com a ressuscitats”. Fantàstic!

Si ja ens sentíem moviment, ara en som més conscients de la necessitat del moviment.

Benjamí Mercader
Sagrera III