Please enable JS
Reunió de consiliaris en la Jornada General del 2022.

Aprendre a equilibrar l’estimació i la crítica (del que ens dol) a l’Església

Aportacions de la Jornada de consiliaris del 2 de març passat

abril 12/Joan Andreu Parra/

El 2 de març passat va celebrar-se a Sant Pau del Camp la Jornada de consiliaris amb el títol “Acompanyar la vivència eclesial”. Es va començar i cloure amb una pregària que podeu consultar a l’enllaç, tres testimonis i el treball de grups. D’una banda, l’Érika Fabregat, presidenta de la GOAC, va destacar: “El que jo descobreixo en aquesta experiència com a església és la necessitat de portar aquest missatge alliberador a la societat; el valor que tenim les persones laiques al si de l’Església; la importància de la nostra organització, de les persones de l’Església; i el sentit de fer-ho en comunió. Per mi, viure l’eclesialitat no és res més que viure la nostra militància compromesa i encarnada amb l’anunci de Jesucrist al món obrer i del treball... per ser, al costat del Pare, sal i llum de la terra (Mt 5,13-16). Podeu consultar el testimoni de l’Érika a l’enllaç.

L’altre testimoni va ser d’en Josep Maria Pratsobrerroca, Pratso, consiliari de Vic, es lamentava que “estem en una etapa profundament clerical. Sense capellà no es pot fer res (...) Es continua centrant tota la tasca de l’Església en el ritual de la Missa, donant-li un valor gairebé màgic. Com si les paraules per si mateixes tinguessin poder de salvació. Sembla que no ens hem acabat de creure l’autèntic valor de la litúrgia”. Podeu consultar el testimoni d’en Pratso a l’enllaç.

El darrer testimoni corresponia al consiliari de la zona Besòs, Jordi Espí, en relació a la proposta d'acompanyar grups de migrants parroquians per part de moviments apostòlics. Podeu consultar el testimoni d'en Jordi a l'enllaç.

Les conclusions de la Jornada amb els elements bàsics i constitutius de l’experiència d’Església i les aportacions de l’ACO a l’Església les teniu disponibles al document de la Mediateca: https://acocat.org/mediateca/conclusions-de-la-jornada-de-consiliaris-2024-acompanyar-la-viv-ncia-eclesialAltres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE