Please enable JS
Bureau de l'MTCE escollit l'any passat, amb Josep Jiménez Montejo, consiliari general.

Barcelona i l’ACO, amfitrions del seminari del Moviment de Treballadors Cristians Europeu

El Seminari i l’Assemblea de l’MTCE tindran lloc a la residència salesiana de Martí Codolar del 21 al 24 de setembre

setembre 13/Joan Andreu Parra/

Barcelona i l’Acció Catòlica Obrera (ACO) seran els amfitrions del seminari i l’assemblea que el Moviment de Treballadors Cristians Europeu (MTCE) celebrarà a la ciutat comtal del 21 al 24 de setembre. S’esperen una cinquantena de representants d’aquest moviment a la residència salesiana de Martí Codolar, que serà el centre neuràlgic del seminari i l’assemblea.

«L’Estat de Dret i una democràcia que funcioni com a requisit previ per a la prosperitat social. El paper de les organitzacions de treballadors» és el títol del simposi que prendrà el format de Revisió de Vida (un mètode adoptat pels moviments populars afavorits pel papa Francesc) i estarà dividit, per tant, en tres parts (veure, jutjar i actuar). Podeu consultar el programa a l'enllaç. El seminari s’iniciarà el dijous 21 de setembre a la tarda amb un treball de grups per analitzar la situació democràtica i l’Estat de Dret als països respectius i la ponència de Karl Brunner, copresident de l’MTCE, “Democràtic o catòlic? Aclariments sobre la tensió entre democràcia i doctrina social catòlica”.

L’endemà, divendres 22 de setembre al matí, hi haurà la ponència de l’eurodiputada Gwendoline Delbos Corfielf sobre el paper de les organitzacions de treballadors en el desenvolupament democràtic i de l’Estat de Dret des de la perspectiva del Parlament Europeu. A la tarda està previst visitar El Lloc de la Dona (entitat social de les religioses oblates que acull dones que han estat objecte de tràfic sexual), la Fundació Migra Studium (entitat dels jesuïtes per a l’acollida i hospitalitat dels migrants) i l’Hospital de Campanya de Santa Anna (projecte social d’acollida a diversos col·lectius desfavorits de la parròquia de Santa Anna de Barcelona).

El dissabte 23 de setembre hi haurà la ponència de Toni Mora, president del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) sobre “El paper de les organitzacions dels treballadors en una Europa pròspera i democràtica”. A la tarda es presentaran les conclusions, es debatrà la declaració final i es farà una Eucaristia en el marc de l’Assemblea de l’MTCE presidida pel bisbe Sergi Gordo, responsable de la Pastoral Obrera a la Conferència Episcopal Tarraconense.

Com a moviment acollidor podem acceptar militants oients al seminari. Si algun militant hi està interessat en participar, cal inscriure's en aquest formulari fins al dilluns 18 de setembre (hem allargat el termini) en aquest enllaç: https://forms.gle/Ua9hV5ytyVF6tEX49

Diversos mitjans s'han fet ressò:Altres articles