Please enable JS

Bilateral amb ACO-França a l'entorn de la iniciació

La trobada es va fer el 13 i 14 de juliol passats

setembre 09/Joan Andreu Parra/

[Joaquim Villanueva, coordinador] El cap de setmana del 13 i 14 de juliol del 2019 vàrem celebrar a la seu de l'ACO una trobada bilateral amb tres militants de l'ACO de França per compartir aportacions i reflexions entorn la iniciació. Per part de l'ACO França hi van participar en Sylvain Knittel - secretari general, Bernard Tordi - consiliari general i en Bruno Cadez - responsable de Relacions Internacionals i per part del nostre moviment hi van participar els membres del Comitè Permanent amb els responsables de les diverses comissions, els membres de la Comissió d’iniciació i en Josep Jiménez Montejo, consiliari de l'MTCE (Moviment de Treballadors Cristians Europeu).

El dissabte matí vam començar el treball i l'eix de la trobada es va centrar en tres aspectes que considerem essencials entorn la iniciació:

 

  1. Veure quina realitat tenim

En aquest punt vàrem reflexionar sobre la diversitat de realitats que conviuen en la nostra societat —treball precari, atur, jovent, immigració, secularització de la societat, noves formes de viure la espiritualitat…—  i com a moviment obrer i d’acció catòlica com ens hi podem apropar per conèixer-les. Aquí prenen rellevància les 4 notes d’acció catòlica, Eclesialitat, Protagonisme del laïcat, Cos orgànic i la Comunió amb la jerarquia.

 

“La missió de l'ACO és l’evangelització del món obrer. Cal veure, per tant, si estem complint aquesta missió, i constatar on estem implicats, i on caldria que hi fóssim si encara no hi som”

 

  1. Com iniciem?

Una vegada tenim el coneixement de la realitat i/o realitats vàrem reflexionar sobre com acompanyem als militats que s'incorporen al moviment i com donem a conèixer el moviment en el nostre entorn. Vàrem compartir diverses experiències d'iniciació, extensió i acompanyament portades a terme pels dos moviments.

 

“ L'ACO s’expandeix a través del contagi del propi moviment en els entorns on estan els seus militants”

 

Vàrem constatar el lligam entre la iniciació i la formació. Aquí vam valorar la importància de la potenciació de la formació, la nostra línia prioritària del proper curs, i l'Helena Antó, responsable de la Comissió de formació va presentar el nostre Pla de Formació, debatut en el Comitè General del passat mes de gener 2019 i aprovat en el Comitè Català del passat mes de març 2019  i que la comissió ja està treballant en la seva concreció i en la preparació de les dues jornades formatives del moviment —novembre 2019 i març 2020.

També es va tenir en compte tot el treball fet durant el curs com a moviment durant les diverses trobades, actes, encontres… i el fet per les diverses zones/diòcesis i grups.

 

  1. A qui iniciem?

Vàrem compartir reflexions sobre On volem estar presents com a moviment?, A qui volem arribar?,  a qui oferim el moviment?

Un aspecte que pren una gran rellevància és la relació que tenim i l'acompanyament que fem dels moviments d'infants i de joves. També vàrem tractar la participació que tenim com a militants en la vida de les nostres parròquies i com podem donar a conèixer la nostra pertinença al moviment.

 

¿Vivim el moviment com un goig? La crida personal i comunitària de Jesucrist

 

També vàrem compartir reflexions entorn el paper dels consiliaris, consiliaris preveres i consiliaris laics, acompanyants de la fe...

El dissabte a la tarda vàrem fer una presentació del nostre moviment, com estem organitzats i el treball que porta a terme cada comissió. Després els companys de l'ACO França van fer el mateix sobre el seu moviment.

Per finalitzar la jornada hi havia organitzada una visita a l'església de Santa Maria del Pi acompanyada i guiada per l'arxiver de la parròquia i un sopar en un restaurant del barri gòtic de la ciutat.

El diumenge al matí vam participar en la missa internacional que es va fer a la basílica de la Sagrada Família i que en aquesta ocasió va presidir en Josep Jiménez Montejo i on també van participar els dos consiliaris —Pepe Baena i Bernard Tordi— i alguns dels assistents fent algunes lectures i pregàries. Al finalitzar la missa es va fer una breu visita a la basílica i a la cripta.

Posteriorment vam tornar a la seu de l'ACO per fer una valoració de la trobada i recollir les conclusions. S'està elaborant un petit document amb les aportacions i conclusions de la trobada que en breu serà publicat i penjat al web.

Podeu consultar imatges de la trobada a l'enllaç.Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE