Please enable JS
Diversos militants i consiliaris de l'ACO van assistir a la celebració ecumènica que es va fer a la Sagrada Família.

Celebració ecumènica per la conversió ecològica

La trobada es va celebrar el 3 d’octubre passat a la Sagrada Família

octubre 08/Joan Andreu Parra/

[Zona Montserrat] El passat 3 d’octubre en el magnífic marc de la basílica de la Sagrada Família de Barcelona es van aplegar els representats de les principals confessions cristianes juntament amb una cinquantena d’entitats, esglésies i comunitats cristianes en una celebració ecumènica per donar cloenda al Temps de la Creació que s’havia iniciat l’1 de setembre amb el lema: Una casa per a tothom? Renovant l’oikos de Déu i que va acabar el dia 4 d’octubre festa de sant Francesc d’Assís.

Una celebració amb la presidència compartida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, que va fer una crida a tenir “una mirada nova un estil de vida i una espiritualitat que conformin una resistència en front de l’imperi del mercat i de la producció i el consum desmesurats”. L’Arquebisbe Metropolità per Espanya i Portugal del Patriarcat Ecumènic de Constantinoble, S. E. Bessarion, ha demanat perdó llegint aquestes paraules en nom del Patriarca Bartomeu I: “Hauríem de confessar els nostres fracassos i deficiències per fer els canvis i sacrificis necessaris, de manera que tothom tingui allò suficient per sobreviure i que tota la creació alabi el nom del Senyor”. I Mons. Carlos López Lozano, bisbe de l’Església Espanyola Reformada Episcopal va dir: “Escollir la vida significa fer sacrificis i exercir la moderació”. Va conduir la pregària la nostra companya Maria Bargalló, coordinadora de la Xarxa Laudato Si’ i vicepresidenta de Justícia i Pau de Barcelona, així com, militant i consiliària de l’ACO.

La celebració es va iniciar amb un cant d’agraïment i de suplica a Déu cantat pel Cor Carlit Gospel i una processó d’entrada amb representants de totes les confessions religioses que participaren en la pregària. Portant branques d’olivera, signe de pau de la humanitat amb la creació i que al final van fer un gran ram. Després de la salutació inicial i del missatge del patriarca Bartomeu, es va pregar amb el Salm 84.  

En l’Acció de Gràcies per la terra, com si d’una brúixola es tractes, s’anaven dirigint les invocacions cap als quatre punts cardinals, seguint les sendes que ens han encomanat enmig del cercle de la vida:

“L’est, al cel, l’aurora, on la bellesa llueix cada matí”

“El sud, espai pel creixement, saviesa per a la terra”

“L’oest, on neix la visió del servent dels servents, que ens proclama l´Evangeli”

“El nord, fixem el ulls en Déu, el nostre creador, que neteja la nostra terra amb neu, vent i pluja. Jesús que ens omple d’àmplia misericòrdia i abundant gracia. I l’Esperit que ve a inspirar-nos”

Vam continuar amb un cant de lloança i l’acte Penitencial, adaptació d’un fragment de l’encíclica Laudato Si’ del papa Francesc. Una lectura de sant Pau i un evangeli de sant Lluc van donar pas a uns moments de reflexió personal. Tot seguit el missatge conjunt per la protecció de la creació, del papa Francesc, el Patriarca Ecumènic i Arquebisbe de Constantinoble Bartomeu I i de l’Arquebisbe de Cantérbury, Justim Welby. Amb l’afirmació de fe, les pregàries d’acció de gràcies, el parenostre, el gest i cant de pau es va cloure la celebració amb aquesta benedicció: “Que Déu, que va instituir la dansa de la creació, que es meravellà dels lliris del camp, que transforma el caos en ordre, ens guiï a transformar les nostres vides i l’Església perquè la glòria de Déu es reflecteixi en la creació.”

De l’ACO ens hi vam aplegar un bon nombre de militants i consiliaris/es que al final vam compartir el goig d’haver pogut participar en aquesta acció de gràcies al Creador amb el compromís de que la renovació de l’oikos de Déu depèn de nosaltres i del nostre acolliment i testimoniatge!Altres articles