Please enable JS
Aturada Nacional a Colòmbia (foto: Oxi.Ap)

Colòmbia, 130 anys «Rerum novarum» i «Dones en l'Església»

Diferents manifestos que us suggerim

juny 11/Joan Andreu Parra/

Podeu consultar la Declaració de la Coordinació Regional del Moviment de Treballadors Cristians a Amèrica del Sud (MTC-AS) en suport a les accions de lluita per la justícia pel treballadors a Colòmbia. Aquí es poden conèixer les veritables raons que van portar els treballadors i joves colombians a mobilitzar-se per sortir als carrers a la recerca dels seus drets. L'MTC-AS, afiliat a el Moviment Mundial de Treballadors Cristians (MMTC) en aquest moment crític que viuen els treballadors de Colòmbia, expressa el seu ple suport a l'organització dels treballadors de Colòmbia, en la defensa dels drets a la vida i de la protecció social. Enllaç a la Declaració.

D'altra banda, el Moviment de Treballadors Cristians Europeu (MTCE) ha elaborat aquest document, de la mà del moviment austríac, en què recorda els 130 anys de l'encíclica de Lleó XIII Rerum novarum, «una resposta llargament esperada als esdeveniments de l'època, un programa per al principal grup social més afectat per la Revolució Industrial, és a dir, els obrers».

Per últim, el dia 8 d’abril, en l’espai creat pel Secretariat Català del Col·loqui Europeu de Parròquies, El futur de l’Església a debat, es va convocar una Taula Rodona: «Dones en l’Església». A l’enllaç podeu consultar el Manifest, resum conclusiu de les aportacions de la Taula rodona i del diàleg posterior.Altres articles