Please enable JS

Compartint el Comitè Català del 2 de juny

Darrera trobada de curs

juny 04/Joan Andreu Parra/

Les diferents zones i diòcesis de l’ACO ja estan encarant un final de curs que el moviment ha dedicat a la línia de treball sobre la corresponsabilitat que va sortir en el Consell 2017. Així ho van compartir al darrer Comitè Català d’aquest curs que es va fer el 2 de juny passat tot informant de les dates previstes per celebrar les diverses assemblees de final de curs.

Tot indica que la majoria de grups han fet la Revisió de Vida o l’Estudi d’Evangeli programats al Pla de curs i, en conseqüència, han pogut prendre consciència d’on tenen posats els tresors (recordem que el lema d’aquest curs és «Perquè on tens el tresor, hi tindràs el cor»). El cert, però, és que continua sent un repte per a moltes zones distribuir la responsabilitat entre més persones, donar fluïdesa als relleus i reunir més militants en les activitats de zona que es plantegen.

Per la seva banda, les diferents comissions del moviment van fer una valoració del curs. Com a fets més destacables, la comissió d’Economia —que està visitant, juntament amb coordinació i presidència, totes les zones i diòcesis per anar-les coneixent i saber de les seves inquietuds— va insistir en els objectius que determina la Carta Econòmica (autofinançament, solidaritat, transparència i coresponsabilitat); la comissió de Comunicació va recordar la necessitat que els militants comparteixin allò que fan tant des dels grups com des de les zones; la comissió d’Iniciació va subratllar la importància d’aquest aspecte de cara al curs vinent, en què serà la línia principal; i la comissió d’Internacional va explicar l’assistència al Rancontre Nationale d’ACO França i que han estat convidats al seminari de la LOC-Portugal els propers 7-10 de juny.

Pel que fa a la comissió de Formació, es va acordar que es crearà un grup de treball per tal de posar les bases a un Pla de formació de l’ACO que hauria d’estar definit en el curs 2019-2020. Aquesta comissió treballarà a partir de l’inici del curs vinent i farà una proposta al Comitè General del gener del 2019.

Es va fer una valoració positiva de la Setmana Santa i de la Jornada de responsables, posant el focus en millorar l'assistència de militants per properes convocatòries de la Jornada.

Per últim, es van aprovar tant el calendari com el lema del curs vinent per a la línia de treball sobre la Iniciació que serà «Aneu per tot arreu i doneu fruit» (cf. Jn 15,16); ja s’ha pogut confirmar que la ponència del 12 d’octubre la farà l’abadessa del monestir de Sant Benet de Montserrat, M. del Mar Albajar. De fet, es va recordar que es continua sense president, que és una situació que no hauríem de normalitzar i que convindria tenir algun candidat per la Jornada General propera. El consiliari general Josep Jiménez Montejo també va informar que Pepe Baena, consiliari de zona del Vallès Oriental, ha acceptat de ser el proper consiliari general del moviment (el relleu es farà efectiu el 12 d'octubre).Altres articles


Últims articles
Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE