Congrés de Laics, una renovada Pentecosta

Sinodalitat i comunió, propòsits de la trobada

«Pertoca als laics, per pròpia vocació, buscar el Regne de Déu tractant les coses temporals i ordenant-les cap a Déu.» Segons l’arquebisbe de Tarragona i president de la Conferència Episcopal Tarraconense, Mons. Joan Planellas, aquesta frase esdevé «el centre i la clau de volta de tot el que el Concili Vaticà II esmenta sobre els laics». Així ho va explicar a la ponència El laic cristià en l’Església i en el món. Una teologia del laïcat en la preparació del Congrés de Laics: «Poble de Déu “en sortida”» que va pronunciar a la Trobada d’Apostolat Seglar de Catalunya que es va fer el 9 de novembre passat i que era preparatòria del Congrés de Laics que s’ha fet a Madrid aquest passat febrer. Podeu consultar a l’enllaç la ponència.

Efectivament, el Congrés de Laics «Poble de Déu “en sortida”» que s’ha celebrat del 14 al 16 de febrer ha donat molt de si amb la participació de més de 2.000 persones vingudes de tot l’Estat espanyol. Per part de l’ACO, han participat diversos militants, entre els quals la presidenta Maria Martínez i el president Santi Boza que, en aquest escrit, ens fan una crònica del que van viure.

L’inici del Congrés va partir d’una salutació del papa Francesc i el dia de més gruix va ser dissabte amb el treball estructurat en quatre itineraris tal i com expliquen la Maria i el Santi. El darrer dia es va fer un recull de totes les aportacions per part del bisbe auxiliar de Barcelona, Toni Vadell, i la periodista Ana Medina. A l’enllaç podeu consultar a la ponència final.

COM CONNECTAR-NOS

ACO ACCIÓ CATÒLICA OBRERA
C/Tapioles, 10 2n, 08004 Barcelona
hola@acocat.org
93 505 86 86

APUNTA'T A L'E-BUTLLETÍ

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per provar si vostè és un visitant humà i així evitar l'enviament de correu brossa.