Please enable JS

El Comitè General de l'ACO s’acomiada de la coordinadora general, Cèlia Santiago

Trobada durant els dies 20 i 21 de gener

gener 22/Joan Andreu Parra/

«Sento que una de les tasques que em correspon és que els militants sentin el Moviment més proper i que reaprenguem que el Moviment és una eina que ens fa sentir comunitat i que ens ajuda a transformar el nostre món més proper». Joaquim Villanueva, militant de la diòcesi de Vic, es va presentar com a nou coordinador de l’ACO i va ser ratificat en aquesta funció en el Comitè General que s’ha fet el 20 de gener passat. En aquesta trobada anual han participat tots els responsables de zona (excepte Girona i Maresme), els responsables de les Comissions d’iniciació, formació, economia, internacional i comunicació i el Comitè Permanent.

Compartir la situació actual de les Zones i Comissions i quins són els objectius que s’han marcat per aquest curs va ser el primer punt que es va abordar i al qual es va destinar més temps. La Comissió d’internacional va explicar que els moviments europeu i mundial (MTCE i MMTC) «estan en ebullició, en un moment de canvis i convé que hi siguem presents». La Comissió d’iniciació va recordar quin és el sentit de la iniciació —«presentar Jesús allà on estem»— i que s’ha de fer amb el doble enfocament que «tots som iniciadors i tots estem en procés d’iniciació». També es va subratllar l’obligació que l’ACO té com a moviment adult d’acompanyar el moviment infantil (MIJAC) i jove (JOC). La Comissió de formació, per la seva banda, va explicar els propers documents que editaran. I les Comissions d’economia i comunicació van fer les presentacions que s’enllacen.

 

El següent treball va ser analitzar com s’han enfocat les línies d’actuació d’aquest curs i que emanaven del Consell. A partir d’aquí es va desenvolupar un debat interessant amb aportacions com les del responsable de la diòcesi de Madrid, Juan Antonio Delgado: «Hi ha qüestions de fons, que estan en l’origen i en l’humus del Moviment, i que hem de tornar a reprendre. Hem d’aconseguir una ACO creguda, creïble i creient» o del consiliari general, Josep Jiménez Montejo: «A Jesucrist el descobrim no tant sabent coses d’Ell, com veient-lo en les coses que estem fent i en nosaltres mateixos».

Igualment, es va aprovar una proposta del Comitè Permanent per posar ordre a les inscripcions a les diferents trobades del Moviment (Setmana Santa, Consell, Exercicis d’estiu...) de la qual us informarem properament. Durant la Jornada també es va reconèixer la tasca de la coordinadora sortint, Cèlia Santiago, i se li va fer un obsequi d’una ploma personalitzada.

L’endemà, el dia 21 de gener, hi va haver una reunió de les diòcesis d’Alacant, Còrdova i Madrid, en què es va tractar la qüestió de la desafecció vers el Moviment d’alguns militants que els ha portat a abandonar-lo i l’organització de properes trobades. També, amb la participació del responsable d’iniciació, Josep Ferrer, es va abordar la iniciació i extensió en aquestes diòcesis i com pot ajudar la Comissió.

Podeu consultar a l’enllaç les fotografies amb diversos moments del Comitè General.

Comitè General 2018Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE