Please enable JS

El Jutjar: cor de la Revisió de Vida

Ponència de Jordi Fontbona en la Jornada d’Iniciació

desembre 11/Joan Andreu Parra/

«Aquesta és la finalitat última de la Revisió de Vida: escoltar els trucs constants de Jesús a la nostra vida, obrir-li els ulls i cor de bat a bat, per així, com diu Marechal: “obrir-nos al pas o vinguda de Crist”». Així ho explicava el consiliari Jordi Fontbona en la Jornada d’iniciació que es va celebrar el 19 de novembre passat a la parròquia de Sant Pau de Badalona. A la Jornada que organitza anualment la Comissió d'iniciació i que va ser molt ben acollida pels participants, van assistir-hi uns 30 militants i el tema va ser El Jutjar de la Revisió de Vida.

Jordi Fontbona va posar paraules a algunes de les intuïcions i és que el Jutjar «potser és el que queda més coix de les nostres Revisions de Vida». Abans d’entrar en matèria, el ponent va fer un repàs sobre el que és la Revisió de Vida —«molt més que un Mètode», va dir— i el fet que, si està ben feta, «ha d’arribar i pot arribar a tocar les nostres actituds i sentiments. O sia, el terreny més vital, i el nostre ser com a persones humanes».

Així doncs, el terreny del Jutjar és i hauria de ser «descobrir el Déu encarnat, present i actuant en el cor de la vida i les persones, i que, a la vegada, ens va ajudant a obrir els ulls del nostre cor per descobrir i acollir el pas o vinguda de Crist a les nostres vides». Fontbona també va relacionar aquest pas de la Revisió de Vida amb la prioritat d’aquest curs: «Tota responsabilitat té a veure amb el cor (COR-RESPONSABLES), i per això penso que aquesta cor-responsabilitat suposa un treball interior, ja que és una qüestió que comença al cor de cadascun».

Podeu consultar el guió de la ponència per escrit o la gravació de so.

 Altres articles