Please enable JS
Participants en les Jornades Nacionals d'Apostolat Seglar. Foto: Diòcesi d'Alacant.

El Primer Anunci, en les Jornades d’Apostolat Seglar

Celebrades del 21 al 22 d’octubre a Madrid

octubre 30/Joan Andreu Parra/

[Maria Martínez Rojas] Els dies 21 i 22 d’octubre es van celebrar a Madrid les XLIV Jornades Nacionals de delegats d’Apostolat Seglar i responsables de Moviments i Associacions organitzades per la Comisión Episcopal para los Laicos, Familia y Vida.

Partim del Precongreso y posterior Congreso de Laicos “Pueblo de Dios en Salida” que es va celebrar  a Madrid el febrer del 2020 i a on es van elaborar 4 itineraris (Primer Anunci, Acompanyament, Processos Formatius i Presència en la vida pública). La pandèmia durant un temps va dificultar poder treballar aquests itineraris.

Referent a l’itinerari Primer Anunci, es va publicar el Document “Nuevos frutos para un pueblo de Dios en camino” a on durant el curs 2022-2023 s’ha volgut reflexionar com estem personalment i comunitàriament en relació amb aquest itinerari.

Els objectius d’aquestes Jornades eren concretar el discerniment realitzat en les nostres realitats eclesials sobre el Primer Anunci, dissenyar un full de ruta cap al Encuentro Nacional de Laicos sobre el Primer Anunci que se celebrarà a Madrid del 16 al 18 de febrer del 2024 (ens van entregar el document “Pueblo de Dios unido en la misión. Instrumento de trabajo” que recull la síntesis dels treballs fets i planteja el camí que anem a seguir junts fins el Encuentro), també  donar continuïtat després del Encuentro al procés del Congreso de Laicos i fer l’experiència de sinodalitat amb les Delegacions, Moviments i Associacions.

En el programa trobàvem la taula rodona i diàleg “El Primer Anuncio como centro de nuestra acción pastoral” amb els ponents Juan Ignacio Damas López i  Josep Otón Catalán, treball en diferents grups, presentació de propostes, informacions de la Comisión. L’Eucaristia del dissabte la vam celebrar participant en la parròquia del barri. La del diumenge en la residència a on estàvem allotjats.Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE