Please enable JS

“El treball: present i futur”

Quadern de Cristianisme i Justícia recomanat

abril 08/Joan Andreu Parra/

“L’ocupació és un concepte dinàmic i variable en relació amb el procés personal i l’entorn social i territorial en què es desenvolupa. I per això no pot ser la via per a la integració de tota la ciutadania. En conseqüència, estem obligats a repensar moltes de les coses que fins avui han estat elements que han sostingut el nostre estat del benestar.” Aquesta és una de les conclusions a què arriben els autors del darrer Quadern de Cristianisme i Justícia, El treball: present i futur que porta l’aclaridor sots-títol “Entre la creixent precarització i la ineludible necessitat de repensar-lo”.

El Quadern té com a redactora principal a la presidenta d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), la Teresa Crespo, tot i que ha col·laborat molta més gent. Us recomanem la lectura ja que és una eina que ens pot ajudar a entendre millor “aquesta crisi estructural del treball” que s’emmarca en el “canvi d’època que travessem i que ens obliga a donar respostes d’una complexitat del tot extraordinària”.

El document s’estructura en una primera part de diagnòstic en què s’analitzen les característiques del model de treball que s’està configurant i les perspectives que hi ha. La segona part és una invitació a pensar i debatre respecte a les respostes i alternatives que ens planteja aquest model de treball.

Us enllacem el document.

 Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE