Please enable JS
Grup de coordinació MTCE a Wezemaal (Bèlgica).

Els moviments europeus decreixen, però volen continuar treballant junts

Trobada del grup de coordinació MTCE a Wezemaal (Bèlgica) els dies 10, 11 i 12 de febrer

març 13/Joan Andreu Parra/

[Comissió Internacional-Montserrat Sidera] ACO formem part del grup de coordinació del Moviment de Treballadors Cristians Europeu (MTCE) i a la trobada que es va fer a Wezemaal (Bèlgica) el febrer passat hi va assistir Montserrat Sidera, membre de la Comissió Internacional d’ACO. En aquest grup de coordinació hi participen també: ACO France, HOAC España, LOC Portugal, KAB Sud Tirol, KAB Alemanya i el Moviment Suís.

En aquesta trobada, un dels objectius va ser posar en comú la realitat dels moviments, inquietuds i reptes. En general, es va observar una disminució del nombre de militants en els moviments (sobretot després de la pandèmia), l'envelliment dels militants i la consegüent afectació a l'economia dels moviments que han d'ajustar les seves estructures. En aquest sentit, es va veure necessari potenciar les trobades entre moviments (bilaterals) per enriquir-se mútuament, treballar coordinadament i poder ajudar-se. Van fer una breu presentació ACO France, HOAC i ACO Espanya.

Es van marcar unes prioritats a tenir en compte els propers anys. Entre elles fomentar els intercanvis entre moviments i acompanyar-nos en la reflexió sobre la situació dels mateixos, compartint inquietuds i problemes, per poder treballar en la mateixa direcció. També continuar fent els comunicats i reflexions del 8 de marc, 1 de maig, Dia d’Europa 9 de maig, Dia del treball decent 7 d’Octubre, Reivindicació del diumenge lliure de treball. Fer visible l’àmbit internacional (MTCE i MMTC) als militants dels nostres respectius moviments. 

Es parlà de l'organització del Seminari-Assemblea, d’enguany, que es farà a Barcelona, concretament a la residència salesiana Marti Codolar a Horta, els dies 21, 22, 23 i 24 de setembre.

També es demana que tots els moviments reflexionem per trobar un relleu de tresorer, ja que a l’assemblea del setembre, l’actual finalitza la seva responsabilitat.

També es va dedicar un espai per parlar de l'MMTC (Moviment mundial de treballadors cristians), i del Seminari i Assemblea que es celebrarà aquest mes de març a Lourdes (France).Altres articles