Please enable JS

Incompliment flagrant en l’acollida als refugiats

Demanda humanitària de Càritas Diocesana de Barcelona

novembre 06/Joan Andreu Parra/

El 26 de setembre passat va finalitzar el termini que el Govern Espanyol va establir amb la Unió Europea per acollir a 17.337 persones refugiades. Càritas Diocesana de Barcelona ha demanat que el govern espanyol aculli les 15.354 persones que falten per arribar i que es dissenyi un Pla Estatal de Refugi més humanitari. «Considerem que el Pla Estatal de Refugi és molt rígid, i no garanteix que les persones refugiades que ja han arribat puguin ser totalment autònomes en 18 mesos», diuen des de l’entitat.

Per tal de complementar aquest Pla, durant el setembre de 2015 Càritas Diocesana de Barcelona va posar en marxa el Servei d’ajuda a les persones refugiades, gràcies al qual està atenent a 83 persones (35 famílies) procedents de països que poden optar a asil o refugi. D’aquestes, 17 famílies són acollides en pisos de Càritas, de parròquies o bé de particulars.

«Cal que els responsables polítics superin la seva obsessió per la seguretat i donin prioritat a la construcció d'un sistema d'asil de la UE coherent i creïble basat en la solidaritat», insisteixen des de l’entitat. Podeu ampliar informació a la nota de premsa.Altres articles