Please enable JS
Moment festiu en la Jornada de responsables a Vic (foto: Mercè Solé).

Jornada de responsables per dibuixar la línia D del XII Consell

El lema de la trobada celebrada a Vic els dies 19 i 20 de febrer va ser «Compromís militant, acció i evangelització a l’ACO»

febrer 25/Joan Andreu Parra/

Una cinquantena de responsables de l’ACO van participar en diferents moments de la Jornada de responsables que es va celebrar a la Casa d’espiritualitat dels claretians a Vic el cap de setmana passat, 19 i 20 de febrer. La trobada va ser molt participativa («ens servirà per prendre aire fresc», va dir la presidenta Rocío Elvira) i va estar dinamitzada pel grup de treball que ha preparat la Línia d’actuació D de cara al XII Consell.

Es va començar amb un Estudi d’Evangeli conduït per Miky Aragón. Entre les qüestions, es proposaven: com l’ACO ens pot ajudar a connectar l’acció que ens permet avançar en l’evangelització. En aquest sentit, es va subratllar una actitud prèvia a l’acció, la d’estar atents i sentir que Jesús ens està acompanyant. A continuació, l’actitud de la confiança i de refiar-se’n. Per acabar, amb el fet d’adonar-se’n que «hem vist coses meravelloses», encara que siguin petites i que els fets negatius pesin.

A l’hora de definir la línia D, Compromís militant, acció i evangelització a l’ACO, es va remarcar que és un fet central al moviment i que «al final, el que compta, és el nostre compromís amb l’Evangeli i la capacitat de transmetre el que per a nosaltres és important». Es van projectar cinc vídeos amb testimonis de militants que presentaven una sèrie de reptes entre els quals es van suggerir: estendre les Revisions de Vida obertes, fer accions o gestos com a col·lectiu o obrir el moviment als germans migrants.

També es va projectar la pel·lícula coreana Paràsits i, a partir d’aquí, es va generar un debat interessant sobre la situació i les dificultats de la classe obrera en l'actualitat. Igualment, es va anunciar que els grups de treball que s’han ocupat de les línies A i B ja havien enllestit el seu treball i enviaran les seves propostes als grups perquè facin aportacions (proposta línia A i proposta línia B). També es va presentar el document FAQS de preguntes freqüents sobre els Consells de l'ACO, elaborat per militants amb molta experiència en l’organització de consells, i que es recomana llegir-lo a tots i totes les responsables que han de participar al XIIè Consell de l'ACO, que està previst entre els dies 18 i 20 de novembre al casal Sant Martí de Veciana. La trobada de responsables va finalitzar amb una Eucaristia el diumenge 20 de febrer.

Podeu consultar l’àlbum de fotografies que han realitzat Mercè Solé, Joan Comella Calvo, Àngela Rodríguez, Maribel Martínez i Pere Pérez (Vallès Oriental): https://flic.kr/s/aHBqjzDxMi

 

20220219 Jornada de responsablesAltres articles