Please enable JS
Concentració d'Alcem la Veu davant la catedral de Barcelona el 7 de març del 2021

L’alliberament de la dona és també l’alliberament de la societat

Jornada del 8M Dia de la Dona Treballadora

març 08/Joan Andreu Parra/

«De nou aquest any, tenim motius per denunciar, reivindicar i celebrar el Dia de la Dona Treballadora. Dones de tot el món patim desigualtats en molts àmbits: laboral, socio-polític, eclesial... i la pandèmia ha fet més palès aquestes diferències davant els ulls del món. Vivim un canvi d’etapa, som en un món canviant, i les dones hi juguem un paper important.» D’aquesta manera, la Pastoral Obrera de Catalunya encapçala el manifest del 8M, Dia internacional de la Dona Treballadora, on es posen de relleu la situació de les dones en el món del treball i de l’Església. Podeu consultar a l’enllaç.

També el Moviment Mundial de Treballadors Cristians ha fet el manifest titulat «Dones líders per un futur igualitari i de vida en plenitud en el context de la pandèmia Covid19». Ha estat elaborat pel Consejo de Mujeres del Movimiento de Trabajadores /as campesinos – San Marcos, Guatemala. Podeu consultar-lo a l’enllaç.

A l’ACO de Lleida van organitzar un acte el dia 4 de març per celebrar aquest mateix dia. Teniu més informació a l’enllaç.

També a l'ACO de la diòcesi de Madrid han preparat aquest targetó.

Per últim, us adjuntem altres enllaços d’interès:

· El missatge de la vicepresidenta de la Unió de Religiosos i Religioses de Catalunya, Rosa Masferrer.

· L’entrevista a Roser Solé Besteiro, teòloga, que li han fet a El Punt Avui.

· L’entrevista que li vam fer a Concha Parra i Montse Suárez, militants de l’ACO i la GOAC respectivament i participants a la coordinadora Alcem la Veu, al Llevat dins la pasta de Ràdio Estel.Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE