Please enable JS
Nou buró del Moviment Mundial de Treballadors Cristians, escollit a la trobada a Lourdes.

L’MMTC renova el buró i aprova les línies pels propers quatre anys

Assemblea i seminari a Lourdes del 24 al 31 de març

abril 04/Joan Andreu Parra/

[Montserrat Sidera, Comissió d’internacional] Amb el tema “Justícia social en una economia per a la vida” els dies 25 al 31 de març s’ha celebrat el Seminari i Assemblea de l’MMTC (Moviment Mundial de Treballadors Cristians), a Lourdes (França). Aquesta trobada es celebra cada quatre anys. De l’ACO hi ha participat Montserrat Sidera, de la comissió internacional.

Hi eren presents els representants de moviments de 25 països, de 4 continents (Amèrica, Àsia, Àfrica i Europa) amb una participació de més de 50 persones entre militants i consiliaris. El tema es va treballar amb el mètode que gairebé tots els moviments compartim, el de la Revisió de vida: Veure, Jutjar i Actuar. En grups de treball per continents, es va reflexionar i aportar la vida, les dificultats, els problemes en el món obrer de cada país, les injustícies que es viuen a diferents regions i situacions.

En les posades en comú es va anar constatant una visió més global. En el jutjar, es va posar llum des de l’Evangeli i a través d’uns testimonis de consiliaris compromesos en el món obrer de diferents moviments. En l’actuar s’han recollit propostes per treballar en els nostres moviments i continents, les quals publicarem pròximament.

Cal posar en valor, la importància d’aquestes trobades. La riquesa de l’intercanvi entre cristians de diferents llocs, cultures, que creiem tots en el mateix Déu que és Pare-Mare de tots i totes. Ens adonem que, malgrat les diferències, tots lluitem pel mateix: la dignitat en el treball, la preservació del medi ambient, la lluita contra la pobresa, les immigracions internes dins el mateix continent i externes

El 29, 30 i 31 va ser l’assemblea, per decidir les línies d’acció pels propers 4 anys, i fer l’elecció dels nous components del buró (copresident, copresidenta, tresorer, secretari i consiliari). També es van elegir els nous components del Consell internacional (2 per continent). Es van presentar i aprovar l’estat de comptes dels darrers anys. També els diferents continents, van revisar i treballar la seva organització, per poder estar connectats i fer un treball conjunt.

ACO França, que va portar el pes de la logística de la trobada, també va organitzar una visita guiada al Santuari de la Mare de Déu de Lourdes.

Podeu consultar les imatges a l'àlbum de fotografies.

 

20230324 Assemblea i Seminari MTCE a LourdesAltres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE