Please enable JS
Assemblea de final de curs passat de la diòcesi de Lleida. Foto: ACO-Lleida.

La diòcesi de Lleida comparteix la seva realitat militant

Resum del Comitè General del 16 de març passat

març 18/Joan Andreu Parra/

Tres grups i 19 militants, entre els quals 4 consiliaris. Aquesta és la presència humana de l’ACO a la diòcesi de Lleida, tota radicada a la capital del Segrià, un grup molt homogeni pel que fa a trajectòria eclesial i situació laboral. “El nostre repte és la continuïtat del moviment a la diòcesi i saber arribar a altres realitats de persones amb feines més precàries i immigrants”, va compartir el responsable de la diòcesi durant aquest curs, Josep Anton Belchi, en l’explicació de la monografia de la zona que va fer en la reunió del Comitè General del dissabte 16 de març.

Precisament, en aquesta línia de la iniciació, recentment els militants de Lleida van dinamitzar una trobada de pares i mares d’infants que havien fet la primera comunió en format de Revisió de Vida. Va ser una petició que va partir del delegat de catequesi. “Va ser molt interessant, hi havia moltes famílies llatinoamericanes i ens va sorprendre el seu coneixement de la Bíblia. Crec que hem sembrat una llavor i veurem si això pot tenir continuïtat a futur”, va continuar Belchi. A l’enllaç podeu consultar amb més detall la monografia.

En el torn obert de la resta de zones i diòcesis, les que eren més petites i allunyades de Barcelona es van sentir identificades amb algunes qüestions: la importància que el Comitè Permanent estigui proper per sentir-se acompanyats i part del moviment, la necessitat i la inquietud de sortir i obrir-se... La diòcesi de Girona serà la propera zona que compartirà la monografia en el Comitè General del 8 de juny.

Pel que fa a la propera celebració de Setmana Santa es va confirmar que tira endavant, pel bon ritme de les inscripcions. En el Comitè General també es va valorar la darrera Trobada de Responsables subratllant que s’hagi relacionat amb la Setmana Santa (la ponent Maite Valdivieso, elabora el Jutjar a partir de les conclusions de la Trobada), el treball previ del qüestionari, el taller de la Revisió de Vida Oberta que va fer la diòcesi de Madrid i que va fer conscients els participants que la RdV és una eina molt útil i que podem oferir...

Tot seguit, la Comissió d’internacional va fer una crida a créixer en participants per poder renovar els membres, va explicar que el nou buró de l’MMTC està treballant amb normalitat i que el repte principal és la renovació del moviment europeu (MTCE) on de cara a la propera assemblea de setembre a Munich calen els relleus de presidenta, consiliari i coordinador i s’espera de l’ACO algun candidat a aquests càrrecs. La Comissió d’economia va recordar el recent enviament de l’e-mailing “El bon fruit del nostre esforç cotitzant” on s’agraeix i es valoren les cotitzacions dels militants, d’una banda, i es posa en valor que el 70% del pressupost es destini a les persones contractades per mantenir el nivell de qualitat del moviment.

Per la seva banda, la Comissió d’iniciació va explicar que estan redefinint el Pla d’iniciació en un grup de treball per rellançar-lo de cara al curs vinent i contemplarà dues parts, unes fitxes per treballar als grups i una guia pràctica de com acompanyar persones/grups en iniciació durant els tres primers anys. D’altra banda, la Jornada d’iniciació d’aquest curs no es farà (prevista el 25 de maig) i s’ajorna de cara a finals d’any. La Comissió de formació va anticipar que els propers documents seran sobre el Quadern de Vida (Creixem) i sobre com compartir i transmetre la fe en família i en comunitat (Anem a fons). Des de la Comissió de comunicació es va recordar que la Jornada de comunicació “Catolicisme en diàleg: noves veus per transformar” ha canviat de data i serà el proper 17 d’abril a les 18 a Cristianisme i Justícia.

A l’enllaç també podeu consultar la pregària amb què es va iniciar la trobada i que va preparar la diòcesi de Vic.



Altres articles