Please enable JS

La pregària i l’economia social, a la revista Salillum de l’ACO

Quart número de la publicació del moviment d’Acció Catòlica Obrera

novembre 30/Joan Andreu Parra/

“És possible defensar un altre model d’empresa en què el valor de la persona sigui el més important”. El president de l’economia social a Espanya i Europa, Juan Antonio Pedreño, reclama un paper rellevant de l’economia social allà on es construeixen les polítiques públiques a l’entrevista que protagonitza a la darrera revista Salillum de l’Acció Catòlica Obrera. En aquest número també s’ha abordat en profunditat el paper de la pregària en diferents tradicions religioses a través de vuit testimonis.

L'editorial aborda la relació entre l'ACO i els bisbes: "Voldríem sentir com caminem junts amb els nostres bisbes i experimentar la seva proximitat, i que sent cristians amb nosaltres, per a nosaltres siguin el pastor que ens envia i ens anima a cercar els nostres germans i germanes del món obrer", s'afirma.

El quart número de Salillum inclou un reportatge de l’Òscar Muñoz sobre el repartiment del treball i la renda garantida, possibles noves respostes a un mercat laboral que presenta signes d’esgotament. L’article està il·lustrat amb imatges del treball “25%. Catalonia at Venice”, de l’artista Francesc Torres.

L’acció transformadora de la militància està present en l’article que Montse Forcadell ha preparat sobre un voluntariat de Càritas i Migra Studium en què es forma en oficis a immigrants. El Lloc de la Dona i Sicar són dos projectes de suport a les dones que les congregacions de les oblates i les adoratrius tiren endavant. En Ton Clapés els presenta.

En Josep Maria Romaguera explica de primera mà el Consell Internacional de la CIJOC que va tenir lloc aquest estiu a Seül i la nova presidenta de la JOC, Lorena Cabrera, detalla com afronten el curs que comença. Per la seva banda, la teòloga Roser Solé, del Col·lectiu de Dones en l’Església, i la Maria Bargalló comparteixen allò que els ressona amb el lema d’aquest nou curs de l’ACO “Jo faig que tot sigui nou”. 

La revista es tanca amb un article de l’Àngela Rodríguez sobre el consum conscient i responsable, amb diverses propostes, oportunes en aquestes dates de Nadal que s’acosten.

Salillum es publica en català i també hi ha una edició en castellà (Luzysal). S’editen dues revistes a l’any que s’envien per correu postal a tota la militància i simpatitzants de l’ACO i també a totes aquelles persones que se’n subscriguin. La Comissió de comunicació de l’ACO és la responsable de la publicació, que també compta amb un Consell Editorial que proposa les principals línies de contingut.Altres articles