Please enable JS
Jornada d'inici de curs al Baix Llobregat el 6 de novembre passat, amb Marta Creus.

La salut mental, una realitat que ens afecta a tots

Jornada d'inici de curs-Castanyada a la zona del Baix Llobregat

novembre 11/Joan Andreu Parra/

[Zona Baix Llobregat] El 6 de novembre passat vam tenir la nostra jornada d'inici de curs/castanyada que vam dedicar a la Salut Mental, de la mà de Marta Creus, psicòloga, psicoterapeuta cognitiva i familiar a més de docent.

En la xerrada va parlar de la seva experiència en el camp de la teràpia familiar, en com la crisi de la Covid-19  ha afectat a tots i especialment als més desafavorits, el lligam entre la manca de recursos i la manca de poder recórrer a serveis de salut mental, el baix ràtio de professionals a la salut mental dedicats a la ciutadania en el sistema públic (4 per cada 100.000). I, per últim, què podem fer i què estem fent per la salut mental.

Ens va sorprendre descobrir quant de terapèutic pot ser el que fem entre nosaltres als equips. I vam concloure amb un recull d'actitud terapèutica que detectem al nostre dia a dia al moviment. Vam arribar a la conclusió que s'ha de parlar de salut mental i de les seves circumstàncies; el silenci i el patiment no són una eina per viure. I vam sortir amb esperança i ganes de visibilitzar una realitat que ens afecta a tots.

A l'enllaç podeu consultar algunes imatges de la castanyada a la zona del Baix Llobregat: https://flic.kr/s/aHsmX6qPNw.

Aquí també podeu consultar algunes imatges de la castanyada a la zona Besòs (https://flic.kr/s/aHsmX6J7sb) i a la de Nou Barris (https://flic.kr/s/aHsmX6dXfo).

 Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE