Please enable JS
“Genocidi, no en el nostre nom!”, va ser el clam del pelegrinatge.

Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza i la pau

L’ACO va ser un dels moviments que es va adherir i va participar el 28 d’abril passat

maig 06/Joan Andreu Parra/

El diumenge 28 d’abril, de 3/4 de 9 fins al migdia, es va convocar un pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza i la pau de 4,1 km per la platja de Barcelona. L’ACO va ser una de les entitats adherides i que va convidar a participar-hi, en línia amb el comunicat en què diverses entitats cristianes van denunciar el clima bèl·lic creixent (com es pot consultar en aquesta notícia). Aquest pelegrinatge va ser una forma de protesta, meditativa, que va convidar els participants a reflexionar sobre el patiment i l’estat desesperat dels palestins que pateixen els horrors a Gaza mentre es caminava en pau i solidaritat en aquest costat del mateix mar. Hi van participar persones de tot tipus de creences i espiritualitats, compartint el respecte mutual, l’amor i l’impuls a protegir la vida per i per a totes i tots.

A l'enllaç poden consultar-se fotos de la caminada: https://flic.kr/s/aHBqjBp8gH

Diversos mitjans s’han fet ressò: Catalunya Cristiana, Catalunya Religió i entrevista a Llum Mascaray, impulsora i militant de la GOAC, al programa “Paraules de vida” de Catalunya Ràdio.

 

Paraules a l’inici de la caminada

Agraïm la crida global de pelegrinatges per l’alto el foc a Gaza.

Agraïm-nos també mútuament per haver-nos-hi unit aquí, en aquesta banda de la mateixa mar,

perquè no ens cap més dolor a l’ànima i 

perquè podem contribuir a la pau amb justícia social universal, 

amb el clam “Genocidi, no en el nostre nom!”

Si apaguem el foc bel·licista i el racisme, ens anirem acostant a la vida digna per a tota la humanitat.

Aquest esperit és comú, el trobem a totes les expressions espirituals del món: 

- Hem après a volar com els ocells, a nedar com els peixos... però no hem après el senzill art de viure com a germanes i germans.

- Si Déu t’ajuda no hi ha qui et pugui vèncer.

Qui mata una persona és com si hagués matat tota la humanitat. I qui salva una vida és com si hagués salvat les vides de tota la humanitat.

- Mostra en el teu cor un amor sense límits per tothom, en tota la seva altura, profunditat i extensió, estima sense contenció, sense odi ni enemistat.

- Allò que per a tu és detestable, no ho facis al teu pròxim.

 Aquesta és tota la Llei, la resta són comentaris

- Per difícil i dolorosa que sigui la nostra experiència hem de tenir present que mentre conservem l’esperança, no hi ha res que no puguem assolir. Per contra, si la perdem ho haurem perdut tot.

- La Pau no és possible sense justícia global.

Així doncs, continuem construint contra la infàmia i la mentida, la doble mesura, els silencis còmplices, el comerç d’armes, el colonialisme d’assentament i la destrucció de vides i territoris... Contribuïm a un món on ningú no pugui practicar aquests horrors i despropòsits.

Deshumanització, no en el nostre nom!

Caminem!Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE