Please enable JS

«Salillum» n. 10 amb Gabriela Serra

La revista de l’ACO de tardor-hivern ja s’està distribuint

desembre 13/Joan Andreu Parra/

Ja s’està distribuint la darrera edició de la revista semestral de l’ACO, Salillum, que properament la militància rebreu a casa. Avancem l’Editorial d’aquest número de tardor-hivernAfaiçonar la persona segons el Crist, on recordem la línia d’actuació per aquest curs, la formació.

En aquesta ocasió, la portada i l’entrevista corresponen a l’activista i lluitadora de mil i una causes Gabriela Serra. Amb la Gabriela, el militant Xavier Such manté un diàleg intens al voltant del seu compromís a les presons, de la cooperació internacional, de com viu la fe, del poder de la ciutadania o del procés, entre altres qüestions.

L’altre contingut preferent és el dossier 25 anys de «La Pastoral Obrera de tota l’Església» que ha preparat el consiliari i director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya, Pepe Rodado: «Aquest document [que es va aprovar el 1994] és un referent per a tots i totes els qui sentim la vocació i la missió d’evangelitzar el món obrer, tasca primordial de la Pastoral Obrera.»

El desè número de Salillum ens ha sortit força verd ja que hi ha tres temes relacionats amb la cura del planeta (a més de la vinyeta del militant Fabio Almeida): el reportatge El nostre pare ens mou a la conversió ecològica integral, on Maria Bargalló desgrana el Parenostre amb una perspectiva ecològica; un article de Ton Clapés sobre el Moviment Catòlic Mundial pel Clima; i, a la secció Altereconomia, coneixem de la mà del Joan Manel Mayordomo els menjadors escolars ecològics.

També hem tingut el goig de comptar amb la col·laboració de Mar Pérez i Díaz, doctora en Bíblia, professora i vicedirectora de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Lleida, que ens convida a acostar-nos a la Bíblia. O la religiosa Patricia Hevia Colomar que ens regala una reflexió escaient per aquest curs a la secció L’Evangeli és Vida. 

En aquesta edició podrem conèixer la petjada d’un militant fundador de l’ACO, Jaume Ribas Garcia, a través del seu fill. O la mirada a Colòmbia per mitjà del militant Josep M. Oró que va ser-hi al país amb Mans Unides quan es va signar l’Acord de pau. I, finalment, podrem conèixer la tasca de Taller de Solidaridad, una ONG que neix a les Serventes de Sant Josep, amb el propòsit de dignificar i empoderar les dones treballadores pobres.

Si voleu comentar o fer-nos propostes a la Comissió de comunicació per properes edicions, podeu escriure a comunicacio@acocat.org. Us convidem a que un cop hagueu llegit la revista la feu circular entre contactes que la valorin i els proposeu que se subscriguin, bé omplint la butlleta que hi ha a la revista o bé des del web.Altres articles