Please enable JS

«Salillum» n. 12 amb l’abadessa Esperança Atarés

La revista de l'ACO s'està distribuint per correu postal

gener 11/Joan Andreu Parra/

A partir d'avui es comença a distribuir per correu postal la darrera edició de la revista semestral de l’ACO, Salillum. Podeu consultar el número complert a la Mediateca del web.

A l’Editorial d’aquest número de tardor-hivern, Llevadores d’un món nou, repassem algunes de les pistes que ens van donar la religiosa Pepa Torres i el consiliari Jordi Tres en les passades Jornada General i Jornada de formació, respectivament.

La portada i l’entrevista corresponen a Esperança Atarés, abadessa de Sant Pere de les Puel·les. Amb la benedictina, que té ben clares les seves arrels obreres, vam mantenir un diàleg al monestir en què vam abordar qüestions relacionades amb la vida religiosa, les lluites socials i la fe, la pandèmia, la dona...

Al dossier La gent gran en la cruïlla de la covid-19 abordem com hem de viure i ser cuidats en les últimes etapes de la vida, un debat que la pandèmia ha fet aflorar amb vigor. Ens hi ajuden els testimonis d’una religiosa que és cuidadora d’ancians, d’un militant que té cura de la seva mare i d’una parella de militants que viuen en una residència.

El dotzè número de Salillum es completa amb molts altres temes, entre els quals destaquem un reportatge sobre la integració de migrants a través de fórmules cooperatives, amb el testimoni d’un jove guineà que viu entre nosaltres. La teòloga Neus Forcano, per la seva banda, reflexiona en un article d’opinió en tant que feminista i creient. També coneixerem el dia a dia de la classe treballadora a un país castigat per la crisi, el bloqueig econòmic i la pandèmia, com Veneçuela. 

L’espiritualitat, en aquesta ocasió, l’aprofundirem per mitjà d’un Estudi d’Evangeli que ens proposa M. Lluïsa Geronès Estrada, presidenta de l’Associació Àkan, i on desgrana el lema d’aquest curs «Jo soc el cep veritable». I coneixerem millor les dues entitats a què hem destinat l’aportació solidària de l’ACO el curs passat (projecte Sense Llar de Càritas de Sant Francesc d’Assís de Bellavista i El Llindar, de Cornellà de Llobregat) i els i les nostres germanes d’ACO França. Per últim, us proposem reflexionar al voltant del món rural de la mà de Gustavo Duch, coordinador de la revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas.Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE